“Bretoense tractor aan meer dan 145 per uur geflitst in Spanje”

Beeld ter illustratie, tractor.
Getty Images/iStockphoto Beeld ter illustratie, tractor.
Een Bretoense vereniging voor re-integratie was even haar melk toen ze een proces-verbaal in de brievenbus kreeg. Bleek dat een tractor van hen aan 146 per uur was geflitst. Op de koop toe in Spanje, zo hebben de kranten Le Parisien en Ouest France vandaag gemeld.

De Renault-tractor van de vereniging met de naam Le Relais was volgens het document in de regio Leon op een weg geflitst waar maar 120 km was toegelaten. De boete bedroeg 100 euro, of 50 euro bij onmiddellijke betaling.
De vereniging tok naar de plaatselijke gendarmerie en die raadde aan klacht in te dienen voor het gebruik van een valse nummerplaat. Want het voertuig had nooit Bretoens grondgebied verlaten en kan uiteraard niet zo'n snelheid ontwikkelen. 

Ondertussen kan de persoon die de Franse nummerplaat heeft vervalst nog steeds rondrijden in Spanje of Europa. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johan fransaert

    deze snelheid is nu wel meer dan een tractor aankan maar snelheden tot 80 km worden vlot gehaald door moderne tractoren.

  • johan fransaert

    word het niet stilaan tijd om tractors of het nu voor een landbouwbedrijf of voor iets anders is terug verplicht een begrenzer tot max 40 km in te bouwen, het zijn ten slotte landbouw machines en geen vrachtwagens.

  • Ronny Cuypers

    Niet enkel in Spanje. ik kreeg onlangs ook een boete van de LEZ Antwerpen omdat ik er met mijn 50 jaar oude tractor zou gepasseerd zijn. Pure geldklopperij. Voertuigen worden niet bekeken. Enkel de nummerplaat. Terwijl die plaat totaal niet vervuilend is.