'Breaking Bad' in het echt: leraar betrapt op productie crystal meth

John W. Gose
kos John W. Gose
Een voormalige leraar wetenschappen uit de Amerikaanse staat New Mexico hield er een opmerkelijke bijverdienste als drugsfabrikant op na. De man liep tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole: in zijn wagen had hij labomateriaal voor de vervaardiging van de drugs.

De 56-jarige John W. Gose uit San Miguel pleitte maandag schuldig voor de productie en het bezit van methamfetamine. Hij werd in oktober 2016 gearresteerd nadat agenten tijdens een routinecontrole in zijn auto een koelbox vonden met glaswerk, rubberen buizen en chemicaliën die gebruikt kunnen worden voor de productie van methamfetamine. De politie viel nadien binnen in Goses woning en vond daar nog meer benodigdheden voor de vervaardiging van drugs.

De autoriteiten stelden vast dat Gose de nodige ingrediënten had om minstens een halve kilo crystal meth te produceren. Een dergelijke hoeveelheid heeft een straatwaarde van 41.000 euro.

De man was van 2000 tot februari 2016 aan de slag als leraar wetenschappen in verschillende middelbare scholen. Hij riskeert tot 20 jaar en zes maanden cel.

Breaking Bad

Het verhaal van Gose doet denken aan 'Breaking Bad', de Amerikaanse populaire fictiereeks waarin chemieleraar Walter White, vertolkt door Bryan Cranston, kanker krijgt. Om in het onderhoud van zijn gezin te kunnen voorzien, begint White crystal meth te produceren. De serie speelt zich eveneens af in Albuquerque, de grootste stad van New Mexico.

Walter White en Jesse Pinkman, de twee hoofdfiguren uit 'Breaking Bad'.
AP Walter White en Jesse Pinkman, de twee hoofdfiguren uit 'Breaking Bad'.