'Breaking Bad' als inspiratie: Franse studenten stoppen vermoorde vrouw in zuurbad

Studente kunstgeschiedenis Eva Bourseau werd vermoord om een openstaande drugschuld.
Kos Studente kunstgeschiedenis Eva Bourseau werd vermoord om een openstaande drugschuld.
Het lichaam van een 23-jarige studente kunstgeschiedenis is in een appartement in Toulouse aangetroffen in een tank gevuld met een zuuroplossing. Volgens de onderzoekers was het moordplan van de drie van de moord verdachte studenten geïnspireerd op de tv-serie 'Breaking Bad'.

Drie Franse studenten worden beschuldigd van moord op Eva Bourseau. De vrouw werd vermoord omdat ze naar verluidt ruim 5.000 euro drugschulden had.

Plastic tank
De verdachten wilden een scène naspelen uit de succesreeks 'Breaking Bad' waarin een chemieleraar drugfabrikant wordt en zuur gebruikt om een vermoorde concurrent op te ruimen. Dat zou één van de verdachten aan de onderzoekers hebben bekend.

De studenten kochten een plastic tank om het lichaam in te plaatsen en in een zuuroplossing onder te dompelen. In de tv-reeks werd verklaard dat een metalen container door het zuur zou oplossen.

Geldkwestie
De jonge vrouw werd vermoord toen twee van de drie studenten, volgens Franse media tussen 19 en 23 jaar, naar haar flat gingen om het geld te eisen dat ze hen nog verschuldigd was.

Luchtverfrissers
De drie beraamden vervolgens het plan haar lichaam gaandeweg op te lossen in een zuuroplossing. De daaropvolgende dagen keerden ze verschillende keren terug naar de flat van de studente om het lijk te inspecteren. Nog volgens bronnen dicht bij het onderzoek gebruikten ze luchtverfrissers om de geur van het ontbindende lichaam te verhullen.

Het was de moeder van het slachtoffer die de gruwelijke ontdekking deed toen ze naar de flat van haar dochter trok nadat ze twee weken niets meer van haar dochter had gehoord.

Het lichaam van de vrouw was in verregaande staat van ontbinding, zo meldt een politiebron aan AFP. De vrouw was al tien dagen dood. Het onderzoek naar de bizarre moordzaak is nog aan de gang.