“Boris Johnson zal steun vragen voor elke brexitdeal”

Boris Johnson.
Photo News Boris Johnson.
De Britse premier Boris Johnson zal het parlement vragen om binnen 24 uur na de Europese top van volgende week elke brexitdeal die hij dan hoopt te sluiten te steunen. Dat schrijft de Britse krant The Times

Johnson zal vandaag een motie indienen voor een stemming waarin hij het parlement vraagt om een overeenkomst die hij op de top van 17-18 oktober van de EU heeft gekregen, te steunen.

EU-onderhandelaar Michel Barnier en de Britse brexitminister Stephen Barclay hebben gisteren in Brussel een "constructieve ontmoeting" gehad. Een woordvoerder van de Europese Commissie wilde verder geen details geven over de aard van de voorstellen die een opening zouden moeten bieden.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frans Peeters

    EU heeft de 31/10 voorgesteld volgen hun wetten dus EU moet zijn woord houden, of was dit maar voor de schijn en willen ze de Brexit niet laten doorgaan?

  • Johan Vanoosterhout

    er was 3 jaar geleden al een deal tussen Barnier en Barclay. wat gaat er nu aan veranderen.Niets.Het probleem ligt bij het Britse parlement. Die beslissen over de Brexit en niet Barnier, Barclay en de rest van Europa.

  • Geert Landsman

    Hij heeft niks gehad want over een nieuwe deal moeten alle staten stemmen en dat is niet gebeurd. Boris liegt en bedriegt, zoals steeds.