“Boeing 737 MAX waarschijnlijk nog maanden aan de grond”

AP
Het duurt waarschijnlijk nog maanden voor de gewraakte 737 MAX-vliegtuigen van Boeing weer de lucht in mogen. The Wall Street Journal meldt op basis van ingewijden dat de vliegtuigbouwer de benodigde papieren waarschijnlijk op zijn vroegst halverwege of eind augustus rond heeft.

Dan loopt het voor de luchtvaart drukke zomerseizoen al bijna op zijn einde.


Kenners gingen er de afgelopen tijd van uit dat de 737 MAX sneller goedkeuring zou krijgen, maar het definitieve akkoord van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA laat volgens de bronnen van de krant langer op zich wachten.


De toestellen van het type 737 MAX staan sinds half maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke vliegtuigongelukken in korte tijd, in Indonesië en in Ethiopië. Die bleken te zijn veroorzaakt door een veiligheidssysteem dat de neus naar beneden drukte vanwege een niet goed werkende sensor. Boeing werkt nu onder meer aan een software-update.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  Wie durft daar nog instappen ?

 • Jeroen Dekop

  Zou er toch een foutje inzitten in dit vliegtuig

 • Luc Deville

  Kenners weten het... altijd achteraf

 • Febe Chapin

  De pot op met de FAA die vol zit met mensen uit Boeing zelf. Wij/de E.U. moet zelf zijn onderzoek doen.

 • Pieter Verhulst

  Hopelijk komen die nooit meer van de grond. 350 doden op hun geweten maar amper excuses. Zullen ook besparen op personeel waarschijnlijk.