"Bloederig" protest tegen stierenrennen in Pamplona

reuters
Een dag voor het begin van de beroemde San Fermínfeesten in het Noord-Spaanse Pamplona hebben dierenrechtenactivisten in een opzienbarende actie geprotesteerd tegen de stierenrennen. Een honderdtal mensen verzamelde vandaag, bloedrood geschilderd en met protestslogans op hun ontbloot bovenlichaam, voor het stadhuis van de stad.

De demonstranten hadden de slogan "Stop stierengevechten", op hun buik geschreven en anderen hielden spandoeken in de hoogte waarop te lezen was "stieren sterven in Pamplona een bloedige dood".

De actie was een initiatief van dierenrechtenorganisaties PETA en Animal Naturalis. PETA poste op Twitter foto's van het protest. Volgens lokale media organiseren dierenrechtenactivisten al 14 jaar met dergelijke acties in Pamplona. Ook in andere delen van Spanje liggen stierenrennen en stierengevechten in toenemende mate onder vuur.

In Pamplona worden al jarenlang begin juli acht dagen lang stieren losgelaten in de nauwe straten, waarna ze de arena in worden gejaagd. Bij de stierenrennen vallen elk jaar tal van gewonden.

afp
afp
reuters
reuters
ap