"Blijf met je handen van mij af!", schreeuwt jongen (7) terwijl leraar hem aan benen uit bus sleurt

rv
In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over een video van een leraar die een leerling van een bus sleept. De man grijpt het kind vast aan de benen en trekt het zo naar buiten.

Het incident gebeurde op 12 april bij de Robert R. Church Elementery School in Memphis, Tennessee. "Een ouder van een kind op de school nam vrijdag contact met me op en zei dat ze een video had waarop een leraar mijn zoon uit de schoolbus sleurt", vertelt moeder Kimberly Hardin aan WHBQ. "Haar zoon filmde het."

Gevecht

Volgens de scholengroep was de leraar net tussenbeide gekomen in een gevecht vooraleer de camera begon op te nemen. Het kind dat wordt vastgegrepen was volgens de moeder niet betrokken in het gevecht. "Blijf met je handen van mij af!", schreeuwde het spartelende jongetje, dat nog riep om zijn moeder.

Hersenschudding

De vrouw beweert dat de school haar ook pas dagen later vertelde over het incident. Ze zegt dat haar zoon ernstige verwondingen opliep en niet meer naar school wil. "Hij had een hersenschudding en blauwe plekken op zijn rug", vertelt Hardin.

Onderzoek

De school laat weten dat het incident wordt onderzocht. "We nemen eender welke melding rond veiligheid van leerlingen heel ernstig en hebben dit incident onmiddellijk gemeld aan de bevoegde autoriteiten. Volgens de standaardprocedure is de werknemer van de school gehaald terwijl de zaak wordt onderzocht."
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • carina moors

  7 jaar oud..een kind nog..wat er ook gebeurde..vechtpartij..adhd...autisme...dit is erover ondanks de commentaren hier.het is en blijft een kind van 7j..

 • Antoon Bruylandt

  altijd het zelfde, net beginnen filmen als de leerkracht handelt. maar alles wat ervoor is gebeurt zwijgen we. zoals vorig jaar in aalst "onschulige weerloze tiener in elkaar geslagen" bleek heel anders te zijn. "slachtoffer" was gewoon eens zijn meerdere tegengekomen en bleek crapuul te zijn en geweldadig gedrag te gebruiken tegen iedereen en alle man. maar ja, mijn kind schoon kind.

 • ANN LIMBOS

  Mijn kind schoon kind.

 • JOANNES BELMANS

  leraars en advokaten hebben altijd gelijk

 • gustaaf carpels

  Ben benieuwd of we het vervolg ook te horen krijgen. Want ofwel is het erg voor de leerkracht en wordt er weer geprobeerd om geld van de school te Krijgen ofwel is hij echt over de lijn gegaan en is het erg voor de 7 jarige