"Bijna 1.000 leden van Boko Haram hebben zich overgegeven"

Enkelen van de 700 gegijzelde burgers die  maandag werden bevrijd
EPA Enkelen van de 700 gegijzelde burgers die maandag werden bevrijd
Bijna duizend strijders van de islamitische terreurorganisatie Boko Haram hebben zich volgens het Nigeriaans leger overgegeven. Na militaire operaties tegen de soennitische fundamentalisten in de noordoostelijke deelstaat Borno hadden zich rond de 700 strijders in de regio Monguno en 250 anderen in het gebied rond het Tsjaadmeer aan het leger overgegeven. Dat zegt militair woordvoerder Onyema Nwachukwu. 

Er is geen onafhankelijke bevestiging voor de informatie van het leger. Ook is het niet duidelijk in welk tijdsbestek de vroegere strijders zich zouden hebben overgegeven. 

Het leger had pas maandag meegedeeld dat ten gevolge van de operaties tegen de terreurgroep in hetzelfde gebied rond de 700 door Boko Haram gegijzelde burgers werden bevrijd. 

Bij aanvallen en aanslagen van Boko Haram zijn in het noordoosten van Nigeria en aangrenzende gebieden sinds 2009 minstens 20.000 mensen om het leven gekomen.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hendrik Hollemaert

    1000? dat is een klein aantal

  • HENRI SLUYTS

    Ben benieuwd of die ook om de week naar huis mogen en of de overheid een circus van jobs zal creëren voor hun begeleiding . Ik denk eerder dat ze er korte metten mee gaan maken .

  • Cooks Roy

    Hopelijk worden ze ginder passend "berecht".