“Bijbelse” sprinkhaneninvasie in Las Vegas nu zo groot dat ze te zien is op de weerradar

Twitter
Grote zwermen sprinkhanen houden Las Vegas in de ban. De invasie “van Bijbelse proporties” overspoelt werkelijk de gokstad. De wolken van sprinkhanen zijn intussen zo groot dat ze waarneembaar zijn op de weerradar.

Zaterdag deelde de weerdienst van Las Vegas beeldmateriaal van de radar op Twitter. “We pikken biologische doelen op”, klonk het. Lees: beestjes. Veel beestjes.

Toen meteorologen de radarbeelden bekeken, dachten ze aanvankelijk dat er sprake was van zware stortregens in het zuiden van de stad. Maar er viel geen spatje uit de lucht? De wolken bewogen ook niet zoals normale regenwolken dat doen.

Door de settings van de radar te veranderen, merkten ze dat ze een ander soort ‘storm’ hadden opgepikt: de sprinkhanenstorm die momenteel de stad teistert. 

Sprinkhanen bij the Strip in Las Vegas deze week.
AFP Sprinkhanen bij the Strip in Las Vegas deze week.

De massale aanwezigheid van de insecten in Las Vegas - ze zijn met miljoenen - wordt toegeschreven aan een bijzonder natte lente met bovengemiddeld veel regen in de regio. Las Vegas zelf heeft al meer water te slikken gekregen dan normaal in een jaar. 

“Als we naar het verleden kijken, zien we dat deze diertjes bij natte winters of lentes groeien in aantal onder Laughlin en Arizona”, legt entomoloog Jeff Knight van het ministerie van Landbouw van de staat Nevada uit. “Daarna migreren ze richting het noorden.” Dat de sprinkhanen blijven hangen in de gokstad valt te verklaren doordat zij worden aangetrokken door felle witte ultravioletlichten. Laat die natuurlijk veelvuldig aanwezig zijn in the city that never sleeps.

AFP

Experts verwachten dat de ongevaarlijke schepsels nog enkele weken blijven. Mogelijk krassen ze pas weer op als de woestijn helemaal opdroogt, en ze daardoor zonder voedsel vallen. Tot dan blijven de inwoners en toeristen in Las Vegas zich vergapen aan de hallucinante zwermen in de stad. Met de mond dicht, dat wel.

AFP

Bekijk ook: Zwerm sprinkhanen overspoelt Las Vegas
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Cooks

  Binnenkort zijn het kikkers.

 • Liliane Grauls

  Doet me aan mozes denken ja.... maar als ze dat in de midi verkopen als gerecht, dan moet het lekker zijn.

 • Luc Bodson

  volgende week : drie dagen donker !

 • Bernd Vaes

  Wat een zegen: Vlees met een overvloed aan eiwitten, gratis vanuit de hemel en zoveel je maar wil. Verzamelen dus en invriezen. Kunnen later nog voor een voedselrijke dinner zorgen.

 • Francinne Declerque

  Hoe zit het met consumeren. Het eten val letterlijk uit de lucht. Scheppen maar, in de diepvriezer of direct in de pan. Toch ? Zijn deze eetbaar ?