"Bescherm ons tegen veganisten": Franse beenhouwers ontvangen bij minister na nieuw geweld

Bij een beenhouwer in Jouy-en-Josas werd een deel van de glazen etalage stukgeslagen.
RV Bij een beenhouwer in Jouy-en-Josas werd een deel van de glazen etalage stukgeslagen.
In het Franse Jouy-en-Josas is afgelopen nacht opnieuw een beenhouwerij het slachtoffer geworden van vandalisme. De beenhouwers zijn het geweld beu en vragen politiebescherming. Een delegatie is vandaag ontvangen bij minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb

Eind juni deed de voorzitter van de federatie Française de la Boucherie, Boucherie-Charcuterie, Traiteurs (CFBCT) in een open brief al een oproep aan de minister van Binnenlandse Zaken om slagers tegen het toenemende gevaar van veganistisch “terrorisme” te beschermen. Maar het geweld lijkt niet te stoppen. Afgelopen nacht was er de aanval in Jouy-en-Josas, en ook in Angers (departement Maine-et-Loires) werd eind juni nog een beenhouwerij gevandaliseerd.

De initiële vraag om bescherming kwam er na een reeks van aanvallen op beenhouwerijen in april. Toen werden in Noord-Frankrijk een zevental beenhouwerijen besmeurd met vals bloed, en het opschrift 'stop au spécisme' werd telkens op de gevel gespoten. 
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Domien Deschutter

  elk zin ding, maar laat de anderen die wel graag een vleesje eten, of producten afkomstig van dieren die daarvoor gekweekt worden, wel graag gebruiken eens gewoon met rust...zoals zij ook jullie met rust laten (zelfs al hebben ze een andere visie)

 • marc Deglin

  veganisten moesten eens weten, dat hun groentjes worden bemest met dierlijk mest.

 • RENE LENAERTS

  Voor sommigen is het eigen groot gelijk de motivatie tot geweld en terreur; van voetbalsupporters over religieuze gekken tot groenvoederfanaten. Laat ons eens ophouden om dat allemaal te proberen te bevatten en uit te leggen. De vijs dichtdraaien en opkuisen is de boodschap.

 • Giovanni Galloo

  Wanneer gaan we eens respect hebben voor wat een ander denkt of doet zonder de boel af te breken.

 • Bene Devos

  Moest iedereen zich met zichzelf bemoeien en een ander accepteren en gerust laten, van vleeseters tot vegetariërs, van koosjer en hallal, van hoofddoek tot geen hoofddoek....dat bemoeien met wat een ander eet, doet of draagt moet maar eens gedaan zijn.En nee Van Dessel, we zijn geen carnivoren,maar omnivoren.