“Bernie Sanders presidentskandidaat? Een ideaal scenario voor Trump”

AFP
De Amerikaanse senator Bernie Sanders doet in 2020 opnieuw een gooi naar het presidentschap. Maar de intussen 77-jarige Sanders maakt volgens professor Herman Matthijs (VUB) weinig kans. “Nóg meer presidentskandidaten bij de Democraten? Daar heeft alleen Donald Trump voordeel bij.”

Het zat eraan te komen na de aankondiging zaterdag dat hij een campagnevideo had opgenomen, maar is nu ook officieel: de Amerikaanse senator Bernie Sanders (77) stelt zich kandidaat voor de Democratische presidentiële voorverkiezingen van november 2020. Dat maakte hij gisteren zelf bekend bij een interview op de Amerikaanse Vermont Public Radio, de openbare omroep van zijn thuisstaat. De zelfverklaarde “democratische socialist” wil de huidige Amerikaanse president Donald Trump uitdagen, die hij bestempelt als een pathologische leugenaar, een racist, een seksist, een homofoob, een xenofoob en iemand die goedkope politieke punten scoort door het op te nemen tegen minderheden.” 

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • nicky devriese

  Schrikwekkend hoe onwetend sommige mensen zijn. Bernie Sanders is de grootste politicus op deze aardbol. En ik ben geen linkse rakker.

 • Ronald Van Beneden

  Een mens van 78 jaar komaan zeg. Misschien maakt hij kans als ze Clinton de bak indraaien.

 • Mario Roman

  Een keer dat je boven de 65 jaar bent, zou je geen kandidaat meer mogen zijn voor de verkiezingen van President

 • Danny De Ruelle

  Trump zal zichzelf opvolgen, omdat het nu eenmaal zo is dat je krijgt wie je verdiend, en zolang de Amerikanen blijven denken dat zij de Besten, de Grootsten en de Slimsten zijn zal Donald herverkozen worden

 • bob jansens

  met iemand als Sanders in de rangen heb je geen oppositie nodig om de verkiezingen te verliezen... Het is dank zij Sanders dat Trump president is kunnen worden...