"Berlusconi betaalde minderjarige Ruby voor seks"

Berlusconi wist dat Ruby minderjarig was.
BELGA Berlusconi wist dat Ruby minderjarig was.
De vroegere Italiaanse regeringsleider Silvio Berlusconi heeft volgens de rechtbank in Milaan de Marokkaanse Ruby voor seks betaald, en hij wist ook dat de jonge vrouw toen minderjarig was.

Het is bewezen dat "de aangeklaagde seks heeft gehad met Ruby in ruil voor grote sommen geld en andere voordelen zoals juwelen", citeerden Italiaanse media vandaag uit de schriftelijke motivering van de rechtbank. Silvio Berlusconi heeft enorme sommen geld uitgegeven om een veroordeling wegens machtsmisbruik en prostitutie met minderjarigen te voorkomen.

In eerste aanleg werd de 77-jarige mediamagnaat veroordeeld tot zeven jaar cel. Daartegen heeft Berlusconi beroep aangetekend.

Berlusconi was de 'regisseur' van de 'bunga bunga', de seksfeesten bij hem thuis, aldus de uitspraak volgens de krant la Repubblica. De mediamagnaat zelf heeft herhaaldelijk verklaard dat hij niet wist dat de vrouwen die seks met hem hadden, betaald werden.

Met zijn betalingen bereikte Berlusconi dat getuigen voor hem logen, onder wie ook vrouwelijke parlementariërs, zoals senator Maria Rosaria Rossi en europarlementariër Licia Ronzulli.