'Bepaald aantal' gegijzelden bevrijd door leger in Mali

Bij drie aanslagen op hotels in Mali, waar geregeld medewerkers van de Verenigde Naties komen, zijn eerder op de dag zeker vijf soldaten en drie militanten omgekomen.
EPA Bij drie aanslagen op hotels in Mali, waar geregeld medewerkers van de Verenigde Naties komen, zijn eerder op de dag zeker vijf soldaten en drie militanten omgekomen.
Het Malinese leger is erin geslaagd "een bepaald aantal" gegijzelden te bevrijden uit een hotel in de stad Sévaré. Vijf buitenlanders zouden geëvacueerd zijn naar de hoofdstad Bamako, zo werd meegedeeld door bronnen binnen het leger.

De gijzelingsactie in het hotel 'Le Byblos' in Sévaré, 620 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bamako, is sinds vrijdagmorgen 7 uur (lokale tijd) aan de gang. "We kunnen niet zeggen dat alles afgelopen is, maar een bepaald gijzelaars kon bevrijd worden" door de Malinese soldaten die zich rond het hotel hadden opgesteld, zo meldt het Franse persbureau AFP op basis van een bron binnen het leger.

Een andere bron van AFP stelt eveneens dat er na een actie van het leger meerdere gegijzelden werden bevrijd. Diezelfde bron zegt ook dat "vijf buitenlanders werden geëvacueerd naar Bamako". Over hun nationaliteit werd geen mededeling gedaan.

In het hotel werden volgens verschillende bronnen minstens vijf buitenlanders vastgehouden door de gijzelnemers. Eén van de gijzelaars heeft de Russische nationaliteit, aldus de Russische ambassade in de Malinese hoofdstad Bamako. Een Oekraïner zou eerder al ontsnapt zijn. "De gewapende mannen zijn het hotel binnengedrongen en hebben de mensen gegijzeld. Het leger is op zoek naar een oplossing", aldus een woordvoerder eerder. Hoeveel mensen er precies betrokken werden bij de gijzelingsactie, is nog altijd niet duidelijk.

Bij drie aanslagen op hotels in Mali, waar geregeld medewerkers van de Verenigde Naties komen, zijn eerder op de dag zeker vijf soldaten en drie militanten omgekomen. Ook een medewerker van de Verenigde Naties zou zijn gestorven.

De Russische ambassade heeft ook bevestigd dat er drie Russische piloten zijn ontvoerd.