"Belgische toerist vermist in Indonesië"

Een Belg en drie Italianen zijn sinds gisterenavond vermist nadat ze waren gaan snorkelen voor de kust van Borneo. Dat hebben de Indonesische autoriteiten  gemeld, maar kon nog niet bevestigd worden door de FOD Buitenlandse Zaken.

Een groep van zes toeristen, vijf Italianen en een Belg, was gaan snorkelen voor het eiland Sangalaki, een populaire toeristische bestemming in de provincie Kalimantan.

"Twee Italianen die waren gaan zwemmen met een duikbril en een snorkel zijn in veiligheid. Maar de vier anderen, drie Italianen en een Belg, werden zaterdagavond als vermist opgegeven", aldus het hoofd van de provinciale reddingsdienst, Hendra Surdiman.

De reddingsdiensten zijn met twee boten op zoek gegaan naar de toeristen, maar hebben ze niet gevonden. "De stromingen zijn sterk en de golven zijn tot 2,5 meter hoog. We hopen dat ze zijn afgedreven naar kleinere eilanden en dat ze in veiligheid zijn", aldus Surdiman.
Volgens het Indonesische persagentschap Antara is de Indonesische gids die de zes begeleidde opgenomen in het ziekenhuis.

We hopen dat ze zijn afgedreven naar kleinere eilanden en dat ze in veiligheid zijn

Hendra Surdiman