“Belgische ambassade in VS staat te koop”

Het huidige gebouw van de Belgische ambassade.
Jer123 / Shutterstock.com Het huidige gebouw van de Belgische ambassade.
Het gebouw van de Belgische ambassade in de Verenigde Staten staat te koop. Dat bericht De Standaard. De ambassade zou binnenkort verhuizen naar enkele appartementen in het centrum van de stad. De verkoop kan tot 25 miljoen dollar (ongeveer 22,3 miljoen euro) opbrengen.

Volgens De Standaard zou die beslissing al in 2016 gemaakt zijn door minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en Jean-Claude Fontinoy. Het ambassadegebouw zou te groot zijn en zou niet volledig benut worden. 

Eind dit jaar of begin volgend jaar zou de Belgische ambassade dan verhuizen naar twee “anonieme” appartementsblokken in het centrum van Washington. De inspectie van Buitenlandse Zaken zou overigens geen voorstander zijn van de nieuwe werkplek. Onder andere zou het onderhoud van de appartementen meer kosten dan dat van het ambassadegebouw.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lieve vanderstraeten

  Lap, de liberale zijn erbij, en ze beginnen waardevolle ambassades te verkopen. Remember Verhofstad !

 • Tom De Bondt

  Ze kunnen ook een appartement kopen he. Waarom zou het onderhoud van een appartement duurder zijn dan een hele ambassade??

 • Eric Urkens

  Even 25 miljoen cashen om er de volgende 10 jaar 100 uit te geven. Goed gezien.

 • Eddy Van overstraeten

  Om de begroting te doen kloppen en dan terug het gebouw huren

 • monique bolen

  Hebben ze raad gekregen van Verhofstad, dit kunnen de liberalen goed uitverkoop houden om dan te moeten huuren wat meerkost met zich mee brengt.