"Belangrijkste ontdekking van laatste vijftien jaar": grote olie- en gasvelden gevonden in Mexico

President Enrique Peña Nieto.
EPA President Enrique Peña Nieto.
In het oosten van Mexico zijn belangrijke olie- en gasvelden ontdekt, kondigt president Enrique Peña Nieto aan. De president schat dat de olievelden in de staat Veracruz zo'n 1,5 miljard vaten ruwe olie kunnen opleveren.

Het gaat om "de belangrijkste ontdekking van de laatste vijftien jaar", zei hij tijdens een openbare vergadering van het staatsbedrijf Pemex, dat de controle heeft over de bronnen. 

De ontginning zou al "vrij snel en met weinig kosten" van start kunnen gaan, aangezien de nieuwe velden liggen bij bestaande infrastructuur van Pemex. 

Productie

De ontdekking komt niets te vroeg voor het staatsbedrijf, nadat de productie tijdens het derde trimester wat terugliep tot 1,8 miljoen vaten per dag. Dat is een daling met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De daling, goed voor een nettoverlies in het derde trimester van 5,3 miljard dollar, is grotendeels toe te schrijven aan de aardbevingen die Mexico troffen in september. 
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Arie Verwimp

  Het geld zal wel in politiekers hun zakken verdwijnen en de bevolking zal er weinig van zien

 • Claudia Cocozza

  Nu zal Trump zijn muurtje niet meer willen bouwen ...

 • Karel Valgaern

  george en raf, de olieprijs zal misschien wel lichtjes dalen, maar de politici hier in ons landje wrijven zich al in de handen. Nu kunnen zij de taksen weer verhogen...

 • jurgen latet

  Altijd het elfde met groote bedrijven de maken jaren aan een stuk miljarden winst en 1 slecht jaar en plots zijn ze bij na bankroet goed bestuur noemt men dat.als ik zo doe morgen de boeken al neer leggen .stads bedrijven moeten 80% in eigen beheer houden daar kunnen dan scholen en bejaarde huizen en verzorgers mee betaald worden maar nee ze geven het liever aan de aandeelhouders die arme schooiers allemaal met ons belastingsgeld.

 • Gerd Peeters

  Dan kunnen ze die ook gaan leegroven. Maar of de prijs aan de pomp daarmee zal dalen is nog maar de vraag, dan kan er niet genoeg aan de vingers blijven plakken.