"Bekende Duitse IS-terrorist Cuspert is dood"

Denis Cuspert (39), alias Deso Dogg, alias Abu Talha al-Almani (Abu de Duitser).
kos Denis Cuspert (39), alias Deso Dogg, alias Abu Talha al-Almani (Abu de Duitser).
De Duitse IS-terrorist en voormalig rapper Denis Cuspert is in Syrië om het leven gekomen. Dat meldt de in de VS gevestigde Site Intelligence Group, die is gespecialiseerd in jihadistische berichtgeving. Het inlichtingenbureau beroept zich op informatie uit bronnen rond Islamitische Staat. 

Cuspert zou zijn gedood in de provincie Deir al-Zor. Foto's van zijn bebloede lijk zijn verspreid ter bevestiging.

De man van Duits-Ghanese afkomst genoot bekendheid als rapper Deso Dogg. In 2010 bekeerde hij zich tot de islam om zich vier jaar later als Abu Talha al-Almani aan te sluiten bij IS. In video's riep hij herhaaldelijk op tot geweld. Daarnaast probeerde hij in zijn vaderland zieltjes te winnen voor de terreurorganisatie en strijders te rekruteren. In 2014 trouwde hij met Daniele Green, een Amerikaanse vertaalster met de hoogste betrouwbaarheidsverklaring van de FBI. Zij kreeg een paar weken later al spijt van haar overhaaste huwelijk en vluchtte. Terug in de VS bekende ze schuld en kreeg twee jaar gevangenisstraf. 

Cuspert, die al een paar keer eerder dood is verklaard, staat sinds 2014 op de Duitse lijst met terroristen. De VS zetten hem er een jaar later op. 
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels