“Bayer dicht bij miljardenschikking over Roundup”

Beeld ter illustratie.
REUTERS Beeld ter illustratie.
Chemiebedrijf Bayer is dicht bij een schikking met Amerikanen die claimen door gebruik van onkruidbestrijder Roundup kanker te hebben gekregen. De toezichtsraad van Bayer stemt een dezer dagen over een pakket van 8 tot 10 miljard dollar, omgerekend tussen de 7 en 9 miljard euro, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van info van ingewijden. De deal zou deze week al worden bekendgemaakt.

Bayer zou vorige maand al een mondeling akkoord met de advocaten van de slachtoffers hebben bereikt. Het chemiebedrijf, dat de slepende kwestie rond Roundup overnam toen het de Amerikaanse branchegenoot Monsanto kocht, zou nu ook schriftelijke akkoorden hebben.

De slachtoffers menen dat Roundup en zijn werkzame bestanddeel glyfosaat de kankervorm non-hodgkinlymfoom veroorzaakt. Bayer ontkent dat stellig.

Het aandeel Bayer stond vandaag ruim 6 procent hoger na het bericht in Handelsblatt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.