"Arrestanten Duitse mensensmokkel hebben banden met extreemrechtse Reichsbürger"

Gemaskerde politie bij een huiszoeking deze ochtend in Hamburg.
Bodo Marks/dpa Gemaskerde politie bij een huiszoeking deze ochtend in Hamburg.
De Duitse politie heeft bij een grote actie tegen mensensmokkelaars invallen gedaan op 21 adressen in diverse deelstaten. Bij elkaar waren ongeveer achthonderd beambten bij de acties betrokken.

De politie hield diverse verdachten aan die vooral Moldaviërs naar Duitsland zouden hebben gesmokkeld en daar aan het werk hebben gezet. Enkele van de verdachten hebben contacten in de extreemrechtse beweging van zogenoemde Reichsbürger die de Bondsrepubliek Duitsland niet erkennen.

De invallen waren maandagavond en dinsdagochtend in Hamburg, Bremen, Nedersaksen en Saksen-Anhalt. Er werden dertien mensen gearresteerd. Drie van hen worden als hoofdverdachten beschouwt. Het gaat om twee Duitsers en een Rus.

Bij de huiszoekingen werden tientallen illegalen ontdekt waarvan er veel valse papieren op zak hadden.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frans Vullings

    iedereen doet zijn best om belasting vrij iets te verdienen

  • chantal prez

    Tiens, en altijd maar de schuld op links steken en beweren dat het stemmen voor links zijn en al de beschuldigingen er rond. Nu ga je ze niet horen de extreemrechtsen.

  • annie dupont

    amaai, extreem rechts die illegalen naar hier brengen. wat gaat de rechtse bende nu vertellen ?