'Antifacistische activisten' gooien taart naar Duitse politica: "Taarten voor mensenvijanden"

EPA
De fractievoorzitter in de Bondsdag van de Duitse linkse oppositiepartij Die Linke, Sahra Wagenknecht, is zaterdag bekogeld met een taart tijdens de landelijke partijdag in Maagdenburg. De lekkernij werd in haar gezicht gegooid door een groepje activisten die zich het antifascistische initiatief "taarten voor mensenvijanden'' noemen.

Wagenknecht zat op de eerste rij aandachtig te luisteren naar de speech van partijchef Bernd Riexinger toen de activisten toesloegen. Daarna liepen ze joelend door de zaal om pamfletten uit te delen.  

De politie hield later een 23-jarige man aan die de taart had gegooid. Hij werd na verhoor vrijgelaten. Wagenknecht liet weten zich nog te beraden over de vraag of ze aangifte tegen de taartengooier zou doen. De leiding van haar partij wil dat in elk geval wel gaan doen.

De bekogelde fractievoorzitter heeft veel kritiek vanuit haar eigen partij gekregen door uitspraken over vluchtelingen en de grenzen van de opvangcapaciteit in Duitsland. Ze werd volgens Duitse media na het incident afgeschermd en buiten de zaal gebracht. Op foto's was te zien hoe ze met een gezicht vol smurrie werd weggevoerd.

EPA
EPA