Amerikaanse delegatie trekt begin januari naar China voor handelsoverleg

Amerikaanse president Donald Trump, minister van Financiën Steven Mnuchin en Chinese president Xi Jinping op de G20 in Buenos Aires.
AFP Amerikaanse president Donald Trump, minister van Financiën Steven Mnuchin en Chinese president Xi Jinping op de G20 in Buenos Aires.
Een Amerikaanse delegatie zakt tijdens de week van 7 januari af naar Peking om er te proberen het handelsoverleg met China te doen vorderen. Dat meldde het financiële persagentschap Bloomberg.

Begin december, op de G20-top in Argentinië, spraken de Amerikaanse president Donald Trump zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping af om gedurende negentig dagen een wapenstilstand in het handelsconflict te hanteren. Er zouden in die periode geen nieuwe invoerheffingen worden gelanceerd of bestaande invoerheffingen verhoogd, om kans te bieden aan overleg.

Het is Jeffrey Gerrish, de adjunct van de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer, die in januari de onderhandelingen voor de Verenigde Staten zal leiden. Ook de onderminister van Financiën David Malpass behoort tot de delegatie.

De onderhandelingen begin januari zijn de eerste sinds de ontmoeting tussen Trump en Xi. Ruim twee weken geleden legden de Chinese vicepremier Liu He en de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin wel al telefonisch een onderhandelingskalender vast.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.