'Amerika's bekendste pooier' dood aangetroffen in eigen bordeel

Dennis Hof krijgt een kus van zijn vriendin, tevens een prostituee in één van zijn bordelen.
REUTERS Dennis Hof krijgt een kus van zijn vriendin, tevens een prostituee in één van zijn bordelen.
De Amerikaanse bordeeleigenaar die zich afficheerde als de 'Trump van Pahrump' en die namens de Republikeinen lid wilde worden van het parlement in de staat Nevada is overleden. Volgens de politie is hij dinsdag dood aangetroffen in een van zijn zaken, de Love Ranch in Crystal. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Dennis Hof (72) typeerde zichzelf als de bekendste pooier van de VS. Hij exploiteerde een striptent en verscheidene bordelen. Over hem en zijn zaken werd door betaalzender HBO een serie gemaakt. 

Zijn politieke ambities kregen gestalte toen de electorale normen binnen de Republikeinse partij turbulent verschoven, waardoor Donald Trump president kon worden. Hof wist zich uiteindelijk ook gesteund door de evangelische christenen in Nevada. Verwacht werd, dat hij de lokale verkiezing in november zou gaan winnen.

"Dit is echt de Trump-beweging", zei Hof tijdens een interview in de Moonlite BunnyRanch, één van zijn zaken vlakbij zijn huis in Pahrump, een plaats met 36.000 inwoners in Nye County. "Mensen zijn bereid hun moreel besef, hun religieuze overtuiging even opzij te zetten om iemand die betrouwbaar is aan het roer te krijgen."

Prostitutie is in de VS verboden, alleen in bepaalde districten in Nevada is zowel het runnen van een bordeel als het werken erin toegestaan. Volgens recente cijfers zijn er 21 legale bordelen in de Amerikaanse staat.

Dennis Hof (rechts) met medewerksters Chantel Baby (links) en Maggie Monroe in de Amerikaanse staat Nevada.
REUTERS Dennis Hof (rechts) met medewerksters Chantel Baby (links) en Maggie Monroe in de Amerikaanse staat Nevada.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Goris

  Die kunnen wel wat stemmen halen,met bijvoorbeeld een opendeurdag te houden met workshops ?

 • Monique Mestdagh

  Ze dacht dat hij aan het komen was, maar hij was aan t'gaan.

 • pol van de velde

  Natuurlijk wordt die gesteund door de kerk, het zijn zijn beste klanten, ons kent ons nietwaar.

 • D'haese Luc

  Die rechtse rakkers, wat een wereld!

 • Ibn Marouf

  Waarom zou prostitutie op vrijwillige basis moeten verboden worden? Beter goed gerunde en goed gecontroleerde bordelen, dan het achterkamertjesgedoe met criminele organisatoren!