“Als in een horrorfilm”: shoppers zitten 40 minuten vast in op hol geslagen lift die maar op en neer blijft gaan

Twitter
“Het meest angstaanjagende dat we ooit hebben meegemaakt.” Zo omschrijven 13 shoppers de beproeving die ze afgelopen weekend moesten doorstaan in een winkelcentrum in Wales. Ze zaten zaterdagavond maar liefst 40 minuten vast in een op hol geslagen lift.

Het incident gebeurde in St David’s, een winkelcentrum in Cardiff. Taris Chapman (19) was een van de slachtoffers en ze omschrijft in een post op Facebook wat er precies gebeurde.

Schokkend

Ze was samen met drie vriendinnen iets gaan eten en de vrouwen keerden net terug naar hun wagen toen het fout ging. “40 minuten lang ging de lift naar de bovenste verdieping om ons daarna al schokkend zeven verdiepingen naar beneden te laten vallen”, schrijft ze.


Het duurde 10 minuten eer ze iemand te pakken kregen bij de alarmcentrale van het liftbedrijf. “Toen het uiteindelijk lukte, viel de speaker voortdurend uit”, zegt ze verder. “Niemand van ons had bereik op zijn smartphone, dus we konden ook zelf het noodnummer niet bellen.” (lees hieronder verder)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Uiteindelijk alarmeerde het liftbedrijf de brandweer, die hen uit de snikhete lift ontzette. “Dit was het meest angstaanjagende dat ik ooit heb meegemaakt”, zegt Chapman nog. “En het had niets te maken met de hoeveelheid mensen in de lift. Er zaten er maar half zoveel in als toegelaten.”

Aan de Britse nieuwssite WalesOnline vertelden de vrouwen gisteren nog dat het een ervaring “als in een horrorfilm” was. “Iedereen gilde en was in paniek”, klinkt het.

Angst

Zeker vriendin Olivia, die lijdt aan een angst voor liften. De vrouw kreeg een paniekaanval en trilde en huilde de hele tijd. “We besloten uiteindelijk om op de grond te gaan zitten voor het geval we zouden neerstorten. Het voelde alsof we er nooit meer uit zouden geraken.” (lees hieronder verder)

Ook Megan Jones (19) zat in de lift, samen met haar moeder Alyson (53). Op Twitter omschrijft ze de ervaring als “absolute horror”. Volgens haar duurde het 25 minuten eer ze bevrijd werden. “En het enige dat we kregen ter compensatie was gratis parking”, klinkt het boos.

“Iedereen gilde”

“Niemand kunnen bereiken terwijl we maar op en neer gingen zonder de mogelijkheid om de lift stil te leggen, was het ergste wat ik ooit heb meegemaakt. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als we met meer dan 13 in de lift hadden gezeten. We gingen omlaag naar het gelijkvloers en daarna weer helemaal omhoog naar de bovenste verdieping. Om dan weer met een schok naar beneden te vallen. We moeten zeker 25 tot 30 keer op en neer gegaan zijn. Iedereen gilde.” (lees hieronder verder)

Het shoppingcenter bevestigde dat er een probleem was met de lift zaterdagavond en dat de brandweer ter plaatse moest komen. “We willen ons verontschuldigen bij de slachtoffers en hen bedanken voor hun geduld”, aldus general manager Steven Madeley.

Ook de brandweer bevestigde dat ze zaterdag iets voor 19 uur naar St David’s geroepen werd voor een melding van “een kapotte lift”. “De slachtoffers zijn in veiligheid gebracht”, klinkt het daar.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lucien lemahieu

  niet zeuren, is beter dan een attractie in een pretpark.

 • Van Camp Robin

  Normaal sta je voor zoiets een uur aan te schuiven in Bobejaanland en voor hun was het gratis... en dan nog klagen...

 • davy de pau

  Neem volgende keer de trap.dat is nog goed voor klimaat ook....

 • piet devlieger

  “En het enige dat we kregen ter compensatie was gratis parking”, klinkt het boos. Wat hadden ze dan wel verwacht ? Elk een miljoen schadevergoeding of zo ? Toch raar dat mensen toch altijd overal de dollartekens in de ogen krijgen en er geld willen uitslaan.

 • Piet Van Buggenhout

  En nu gaan ze beginnen te zeuren om dikke vergoedingen los te krijgen van het winkelcentrum.