"Akkoord bereikt over Britse financiële sector na de brexit"

De Britse brexit-minister Dominic Raab.
AFP De Britse brexit-minister Dominic Raab.
Londen heeft een akkoord bereikt met de EU-onderhandelaars over toegang voor zijn financiële sector tot de Europese eenheidsmarkt na de brexit. Dat meldt de krant ‘The Times’ op basis van anonieme regeringsbronnen.

Er zou een akkoord zijn over "alle aspecten van een toekomstig partnerschap" rond diensten, inclusief over de uitwisseling van gegevens. Dankzij het akkoord zouden financiële instellingen uit het Verenigd Koninkrijk nog actief kunnen blijven op de EU-markt.

Een globaal akkoord over de relaties tussen de Britten en de EU na de brexit is er echter nog niet. De Britse brexit-minister Dominic Raab meent dat een akkoord rond kan zijn tegen 21 november. Vooral het vraagstuk van de Ierse grens belooft echter nog lastig te worden.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marie Vanakker

  @George Baaths begin maar al Russisch te leren want eens hier alles uiteen valt kunnen ze tot aan de kust bollen zonder enige tegenstand .

 • Anita Billen

  De Britten zullen wel zien dat zij er beter uitkomen. Wij Europeanen zijn weer de dupe. Europa=0 Britten =1.

 • George Baaths

  Engeland gaat er veel beter uitkomen na de Brexit het zal wel enige tijd duren maar ze zullen oogsten wat ze gezaaid hebben proficiat voor de Britten het zijn de pioniers van de ondergang Europa

 • Marie Vanakker

  Als het een Brexit word met alleen maar voordelen voor de Engelsen gaan er nog veel uit de EU stappen .

 • Joan Lute

  Eruit is eruit. Laat ze toch hun eigen boontjes doppen. Ze hebben het Europese vasteland nooit gemoeten en altijd geprofiteerd en nu ze alle bruggen opblazen zouden wij flexibel en begrijpend moeten zijn ? Wie heeft wie het mes in de rug gestoken ? Juist ja het vriendenklubje Farrage, Cleese etc etc.......