"Acteur koopt ruwe diamant voor 55 miljoen euro"

Het mijnbouwbedrijf Lucara Diamond heeft naar eigen zeggen een ruwe diamant voor 63 miljoen dollar (55 miljoen euro) verkocht.

De steen met de naam 'The Constellation' heeft een gewicht van 813 karaat. De koper is een acteur, die de steen wil laten slijpen, meldt Lucara. De diamant werd in november vorig jaar in de Karowe-mijn in Botswana gevonden. De nu behaalde prijs zou de hoogste zijn die ooit voor een ruwe diamant betaald werd, luidt het in een mededeling van de aan de beurs van Stockholm genoteerde Canadese onderneming.

Uit dezelfde vondst is de diamant ter grootte van een tennisbal 'Lesedi La Rona', die op 29 juni door het Londense veilinghuis Sotheby's zal geveild worden. Met zijn 1.109 karaat zou het volgens eerdere berichten om de grootste in meer dan een eeuw gevonden ruwe diamant gaan. Zijn waarde wordt op 70 miljoen dollar geschat.

Of 'The Constellation' heel blijft of in vele kleine stukken zal gesneden worden, kon de woordvoerder van Lucara Diamond niet zeggen. De onderneming is echter bij de latere verkoop van geslepen diamanten met tien procent betrokken.