“Absoluut monster”: orkaan Dorian stormt met windsnelheden tot 215 kilometer per uur op Bahama's en Florida af

Op de Bahama's worden voorbereidingen getroffen tegen orkaan Dorian.
REUTERS Op de Bahama's worden voorbereidingen getroffen tegen orkaan Dorian.
Orkaan Dorian die momenteel over de Atlantische Oceaan op zo'n 600 kilometer van de Bahama's raast, is uitgegroeid tot een tropische cycloon van de vierde categorie. Dat is de op een na hoogste categorie, die gepaard gaat met windsnelheden tot 215 kilometer per uur. Dat meldt het Amerikaanse National Hurricane Center.

Dorian trekt naar verwachting de komende dagen richting en over de Bahama's en zal maandag (lokale tijd) de Amerikaanse staat Florida bereiken. Voor beide regio's vormt de orkaan een "aanzienlijke bedreiging", aldus het orkaaninstituut.

In Florida heeft gouverneur Ron DeSantis inmiddels de noodtoestand uitgeroepen. “Het zou een absoluut monster kunnen worden’’, zei de Amerikaanse president Donald Trump in een videoboodschap waarin hij ook federale hulp aanbood. Voor evacuaties vindt de Amerikaanse president het echter nog te vroeg. 

Ze vinden echter wel al plaats op de Bahama’s waar in het noordwesten een stormvloed wordt verwacht van 3 tot 4,5 meter hoog.

Mensen zijn aan het hamsteren geslagen in Florida als voorbereiding op de orkaan.
EPA Mensen zijn aan het hamsteren geslagen in Florida als voorbereiding op de orkaan.
Cocoa Beach in Florida is zo goed als verlaten.
EPA Cocoa Beach in Florida is zo goed als verlaten.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gunter Verleyen

    Trump zal de orkaan met open armen ontvangen, er is niets aan de hand ondanks statistieken dat orkanen steeds heviger worden in snelheid.