"Aanwijzingen dat hackers Amerikaanse presidentskandidaten bespioneren"

Wordt Donald Trump bespioneerd door buitenlandse hackers?
AP Wordt Donald Trump bespioneerd door buitenlandse hackers?
De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben aanwijzingen dat hackers, mogelijk in opdracht van buitenlandse overheden, de Amerikaanse presidentskandidaten bespioneren. De campagneploegen zijn het doelwit van cyberaanvallen, zo heeft de directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten, James Clapper, gezegd.

Volgens de topman van de inlichtingendiensten volgt de vastgestelde activiteit een patroon dat ook opviel tijdens de vorige twee presidentsverkiezingen. De FBI en het Homeland Security Department werken nu samen met de campagneteams om de veiligheid te verbeteren.

Clapper preciseerde niet waar de aanvallen vandaan kwamen. Er komen er "waarschijnlijk meer" naarmate de kiescampagne vordert, zei hij.

Clapper gaf nog mee dat hij aan Donald Trump en aan zijn waarschijnlijke Democratische rivale Hillary Clinton dezelfde gevoelige informatie zou doorgeven tijdens de campagne. De inlichtingendiensten beginnen de presidentskandidaten traditioneel te briefen over de dreigingen die op de Verenigde Staten wegen vanaf het moment dat ze officieel door hun partij aangewezen zijn.