“Aanvallen van Trump brengen veiligheid Congresleden in gevaar”

De vier Democratische Afgevaardigden waar Trump het op gemunt heeft: (vlnr) Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez en Ayanna Pressley. De Amerikaanse pers heeft hen ‘The Squad’ gedoopt.
AP De vier Democratische Afgevaardigden waar Trump het op gemunt heeft: (vlnr) Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez en Ayanna Pressley. De Amerikaanse pers heeft hen ‘The Squad’ gedoopt.
De vier vrouwelijke Democratische Congresleden die door president Donald Trump de afgelopen dagen herhaaldelijk zijn aangevallen, krijgen extra bedreigingen te verduren. Dat zegt Bennie Thompson, die in het Huis van Afgevaardigden de Commissie van Binnenlandse Veiligheid leidt. 

Volgens de Democraat Thompson moet er een spoedzitting komen over de veiligheid van de Congresleden, die volgens Trump on-Amerikaans zijn en zich ‘hatelijk’ uitlaten over de VS. De bedreigingen aan het adres van Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez en Ayanna Pressley zijn dusdanig toegenomen, dat er direct actie moet worden ondernomen, aldus Thompson.

Er is een verband tussen de verbale aanvallen van Trump en zijn aanhangers - 
die tijdens een bijeenkomst gisteren massaal ‘stuur haar terug!’ scandeerden over Omar - en de verhoogde dreiging, meent Thompson. Hij beschuldigt de president er dan ook van olie op het vuur te gooien met zijn retoriek. Trump noemde Omar onder meer ‘antisemitisch’. 

Lees ook: ‘Send her back’. Opgejut door Trump klonk het uit duizenden kelen
46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ben Strauven

  Trump benoemt de problemen tenminste en daar kan de linkse meute niet tegen he dan schreeuwen ze moord en brand . Natuurlijk wouden die dames eens in de belangstelling staan dan moeten ze ook tegen de kritiek kunnen

 • GERARD DE PELECIJN

  Wie eerst aanvalt moet door een tegenaanval kunnen en dat is moeilijker!

 • Moehmena Rahous

  De oproepen van Trump tegen deze vier vrouwelijke Democratische Congresleden zijn niet racistisch omdat ze geen superieur gevoel tegenover een ander ras weergeven. Trump zet wel aan tot haat, wat strafbaar is. Feitelijk kunnen mensen wereldwijd een klacht neerleggen tegen Trump voor het oproepen tot haat tegen andere rassen, tegen vrouwen en tegen democraten. En dat is niet min. Strafbaar toch in Belgie.

 • guido Bervoets

  Trump is er zelf van geschrokken en neemt zelfs afstand van de uitroepen van zijn achterban. Als zelfs hij al inziet dat hij en het zootje ongeregeld achter hem te ver zijn gegaan moet het toch wel heel erg zijn en is de schrik hem toch een beetje om het hart geslagen wat de gevolgen daar kunnen van zijn.

 • Duncan MacLeod

  De vrouwen vroegen inderdaad aandacht. Aandacht voor de onmenselijke behandeling van immigranten aan de mexicaanse grens.