"Aanslag Manchester kon voorkomen worden"

Getty Images
De bloedige aanslag in Manchester in mei, waardoor 22 mensen omkwamen, had voorkomen kunnen worden als de Britse veiligheidsdiensten anders hadden gereageerd op informatie over de dader Salman Abedi. Dat is de conclusie in een rapport van een regeringscommissie.

In het rapport staat dat de veiligheidsdiensten in de maanden voorafgaand aan de aanslag twee keer informatie over Abedi kregen. Hij bleek lid van een groep voormalige verdachten maar nog steeds een persoon die de geheime dienst verder wilde onderzoeken. Er werd een bijeenkomst belegd om daarover te praten maar negen dagen voor dat die zou plaatsvinden, blies de 22-jarige Abedi zich op na een concert van het Amerikaanse popidool Ariana Grande.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Deville

    Achteraf praat is toch zo makkelijk. Wat als de dader bleven volgen en die deed niets maar een andere die men daardoor niet volgde pleegde de aanslag?