"5 kinderen van zelfde familie sterven in Russische bombardementen op Syrische provincie Idlib"

Archiefbeeld: Syriërs begraven schoolkinderen die overleden bij een luchtaanval in Idlib op 21 maart 2018.
AFP Archiefbeeld: Syriërs begraven schoolkinderen die overleden bij een luchtaanval in Idlib op 21 maart 2018.
Bij Russische aanvallen op de Syrische provincie Idlib zijn vandaag minstens negen burgers gedood, onder wie vijf kinderen. De provincie is het laatste grote bolwerk van rebellen in het noordwesten van Syrië, en maakt momenteel het voorwerp uit van diplomatieke inspanningen om een offensief van het regime te voorkomen. 

"Russische vliegtuigen hebben de provincie Idlib opnieuw gebombardeerd na een onderbreking van 22 dagen", vertelt Rami Abdel Rahman, de directeur van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). 

Volgens het SOHR richtte de Russische vliegtuigen hun bombardementen vooral op het zuiden en zuidwesten van de provincie, dat gecontroleerd wordt door de rebellen. Onder de doden waren onder meer vijf kinderen van dezelfde familie.

Het regime van Bashar al-Assad is sinds iets meer dan een maand bezig met aanzienlijke versterkingen in de buurt van de provincie Idlib, met het oog op een grote militaire operatie. Het wil zo de gebieden die gecontroleerd worden door de rebellen heroveren.

Volgens de VN zou een offensief tegen Idlib kunnen leiden tot 800.000 ontheemden en een humanitaire catastrofe kunnen veroorzaken.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • yves luyten

  Hoeveel kinderen zijn er gestorven door de bevrijding tijdens WO II? Toen ging het om onze bevrijding.

 • wim CLAES

  wat maakt het uit wie de bom smeet? het zijn weer kinderen die het slachtoffer zijn.weeral.

 • Luc Lepoudre

  Daar heb je ze weer. Waar waren ze toen Raqqa en Mosoul?

 • Bene Van Gansbeke

  Ik ben directeur van het EHSOR. Het echte observatorium voor de mensenrechten in Syrië. Ik ben eveneens de enige medewerker, werk tevens van in mijn living in Europa en heb evenveel geloofwaardigheid. Enige verschil, ik ben geen supporter van de terroristen.

 • Bene Van Gansbeke

  De propaganda om de Nato vrienden van IS te steunen gaat weer beginnen. Misschien kunnen we beginnen over het half miljoen dode kinderen in Irak?