"19-jarige doet zich voor als kankerpatiënt om te profiteren van goede doelen"

Eli Stewart (19)
rv Eli Stewart (19)
De Schotse tiener Eli Stewart (19) claimt dat hij al twee jaar aan long- en maagkanker lijdt. Maar nu heeft een liefdadigheidsorganisatie hem ervan beschuldigd dat hij zijn ziekte verzonnen heeft. De Schotse politie onderzoekt of dat waar is.

Eli Stewart (19) zette zich al een tijdje in voor verschillende liefdadigheidsorganisaties. Nu wordt gesuggereerd dat hij zag hoe die goede doelen veel cadeaus geven aan terminaal zieke kinderen en hij daar ook een graantje van wilde meepikken. Volgens het Schotse goede doel The Clutha Trust heeft Eli verzonnen dat hij kanker heeft om te profiteren van liefdadigheidscadeaus.

Gitaar van 1.000 euro
Toen Eli het nieuws bracht dat hij zelf ziek was, gaf liefdadigheidsorganisatie The Clutha Trust de muziekliefhebber een gitaar van meer dan 1.000 euro. Volgens oprichter Alan Crossan vertelde Eli hem dat hij nog maar zes maanden te leven had omdat hij terminaal ziek was. "Daarna zei hij dat hij epilepsie had en daarna sprak hij over een harttransplantatie. Toen ging er bij mij een belletje rinkelen", zegt Alan aan het Britse dagblad 'The Daily Record'.

Alan nam contact op met Eli's dokter. Daarvan had Eli e-mails op sociale media geplaatst, waarin stond hoe erg hij eraan toe was en hoe zijn behandeling eruit zou zien. Maar toen Alan een collega van de dokter sprak, ontkende die dat de dokter de mails verzonden had. Toen haalde The Clutha Trust de politie erbij. Sinds gisteren is de Facebookpagina van Eli offline gehaald.

Eli Stewart
Youtube Eli Stewart

Reisje naar Belfast
Afgelopen november kreeg Eli ook nog een reisje naar Belfast cadeau van liefdadigheidsorganisatie Project Genie. In december organiseerde Eli een concert voor Project Genie, maar de opbrengst heeft hij in eigen zak gestoken volgens de organisatie. Die probeert hem nog steeds te contacteren, zonder succes.

Volgens Eli's moeder had haar zoon wel degelijk kanker. Dat vertelde ze aan de Britse krant Daily Mirror. Eli beweerde dat een biopsie aantoont dat de kanker in zijn longen en in zijn maag zat.