"150 doden en gewonden bij luchtaanvallen boven Syrië"

Een gebombardeerde wijk in het stadje Maaret al-Numan in de Syrische provincie Idlib.
REUTERS Een gebombardeerde wijk in het stadje Maaret al-Numan in de Syrische provincie Idlib.
In de Syrische provincie Idlib zijn gisteravond bij zware luchtaanvallen vele mensen omgekomen en gewond geraakt. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gaat het in totaal om meer dan honderdvijftig doden en gewonden.

De luchtaanvallen werden volgens het observatorium uitgevoerd door Russische gevechtsvliegtuigen. Een aantal van de aanvallen waren vlakbij het nationale ziekenhuis, maar deze is volgens het observatorium niet geraakt.

De provincie Idlib ligt in het noorden en grenst aan Turkije. Bijna de hele provincie is in handen van rebellengroepen, waaronder extremistische organisaties als Jabhat al-Nusra en Ahrar al-Sham.

Artsen Zonder Grenzen maakte vorige week bekend zich terug te trekken uit het noorden van Syrië, omdat IS daar steeds verder oprukt. De hulporganisatie voelt zich niet langer veilig en ziet zich genoodzaakt het ziekenhuis Al Salamah in de grensplaats Azaz te sluiten. Ziekenhuizen van de hulporganisaties zijn geregeld doelwit van raket- en luchtaanvallen die worden uitgevoerd door het Syrische regeringsleger of Russische gevechtsvliegtuigen.