Buffon neemt het op voor Joe Hart: "Er zijn maar twee doelmannen beter dan hij"

Buffon en Hart na een wedstijd in 2012.
photo_news Buffon en Hart na een wedstijd in 2012.
Joe Hart zal het komende seizoen in Turijn vertoeven en daar heeft hij alvast één opvallende fan: Gianluigi Buffon. De legendarische Italiaanse doelman van Juventus neemt het in een interview met Goal.com op voor de Engelse keeper van Torino. "Hij zal in Italië weer terugvechten na zijn vertrek in mineur bij Manchester City."

Manchester City-trainer Pep Guardiola koos tijdens de eerste matchen van dit seizoen voor Willy Caballero tussen de palen. Na de komst van Claudio Bravo verdween Hart helemaal naar het achterplan en hij trok dan maar naar de tweede club uit Turijn. "Drie seizoenen geleden overkwam Hart ongeveer hetzelfde en toen kwam hij sterker terug. Dat zal nu ook gebeuren", steekt Buffon zijn collega-doelman een hart onder de riem.

"Hij beschikt over de nodige kwaliteiten én heeft een uitstekend karakter. Vooral dat laatste is enorm belangrijk voor een doelman. Hij haalde de afgelopen vijf à zes seizoenen een constant, hoog niveau en wat mij betreft is hij al jaren één van de beste doelmannen ter wereld. De Gea en Neuer zijn outstanding, maar behalve zij is er geen enkele keeper die beter is dan Hart. Ik zie hem nog jaren meedraaien, bij City of desnoods ergens anders."

Photo News
Photo News