Buffel: "Waarom wisselen we? Er was op dat moment geen vuiltje aan de lucht"

Thomas Buffel.
Photo News Thomas Buffel.
Thomas Buffel leek lange tijd op weg om zich tot matchwinnaar te kronen in Jan Breydel. Een late goal van Jelle Vossen hield Racing Genk van zijn tweede winst op verplaatsing dit seizoen. Na afloop stelde Buffel zich vragen bij de wissels van Peter Maes. "De defensieve organisatie was weg."

"Vooraf zou je getekend hebben voor een punt. Zeker met de verre verplaatsing naar Bilbao in het achterhoofd. Maar als je tien minuten voor tijd op voorsprong staat, moet je dat vasthouden", aldus Buffel. "Je moet professioneel zijn en dat niet uit handen geven. Dat hebben we niet gedaan."

"Misschien vallen de wissels wel op het verkeerde moment. Op dat moment was er geen vuiltje aan de lucht. Dan is het een vreemd om dan die jongens koud in te brengen. De defensieve organisatie was weg. Jammer, want we hebben ervoor gestreden. Club kon enkel gevaarlijk zijn op hoge ballen. De twee nieuwe krachten moesten nog naar hun positie zoeken en dan kregen we het deksel op de neus."

Maes: "Sommige jongens zaten kapot"
Peter Maes werd na afloop geconfronteerd met de uitspraken van Thomas Buffel. "Als je een goal incasseert na een wissel is er altijd wel een beetje ontgoocheling. Bepaalde jongens zaten kapot, dat gaven ze ook aan. Dus ik moest wel ergens wisselen, want Club zette ons onder druk. En zo'n wissel kan ook die druk wat doen luwen. Dan is het jammer dat ze nog scoren."