Budgetbeauty, make-uplooks voor 15 euro: deel 2September is een dure maand. Of je nu met twee koters naar de schoolpoort trekt, opnieuw begint te werken of zelf op de schoolbanken plaatsneemt. En hoe graag we het ook anders zouden zien, die dure lipstick is minder belangrijk dan het cursusgeld van je kleine spruit of de verlening van dat busabonnement. Wie echter graag nog steeds goed voor de dag wil komen, trakteren we deze maand elke vrijdag op een hele make-uplook voor 15 euro! Geen dank.

Na een geslaagde eerste budgetlook, kon ik het niet meer van mij afschudden: zou het dan toch, dat we enkel en alleen onze zuuverdiende euro's neertellen voor glimmende verpakkingen en klinkende merknamen? Is die lipstick van amper 2 euro echt niet te onderscheiden van dat exemplaar van 30, op de mooie gouden huls na? Tijd voor een tweede test.

Slim shoppen

Net zoals in het echte leven is een investering op tijd en stond geen slecht idee. Geen veel te dure handtas, voor een keertje. Wél een multifunctioneel poeder dat weliswaar wat meer kost dan de andere producten, maar dan ook niet alleen dienst kan doen als bronzer, maar eveneens fungeert als oogschaduw én wenkbrauwpoeder. Met zo'n product in huis heb je verder niet veel nodig dan iets om de teint te egaliseren, een fruitige lipstick en wat mascara voor een frisse oogopslag.

Kwaliteit?

* Hoewel ik zelf liefst standaard met een dun laagje fond de teint de deur uitga, zijn er voldoende vrouwen zonder noemenswaardige huidproblemen die helemaal geen foundation nodig hebben. In dat geval is een klein beetje concealer om eventuele roodheden te verdoezelen en wallen vakkundig weg te werken al voldoende. Deze van Essence is zacht en romig, waardoor hij makkelijk uit te werken is en als het ware versmelt met de huid. Geen zwaar geschut voor wie veel dekking nodig heeft, wel een klein beetje camouflage voor een instant mooiere maar natuurlijke teint.

* Het mozaïekpoeder van Nyx kan je niet zomaar in een hokje duwen. Is het een zonnepoeder? Een blush? Een oogschaduw? Ja, ja en ja. Gebruik met een grote kwast die je over het hele poeder heen beweegt voor een subtiele blush met een lichte contour, of ga met een kleiner oogschaduwkwastje in de aparte vakjes voor een handzaam oogschaduwpalette. En extra goed nieuws: dames met blonde of lichtbruine haren kunnen de assige kleur ook meteen gebruiken als wenkbrauwpoeder.

* De mascara is ogenblikkelijk tot favoriete gebombardeerd ten huize Sophie. Het kost je nog (net) geen twee euro, en je krijgt er prachtig lange  wimpers voor in de plaats, die je ogen wat meer oomph geven.

* De lipstick voelt wel erg goedkoop aan, maar hoe kan het ook anders voor € 1,50? De huls sluit moeilijk, de geur is aan de zware kant en de lippenstift stribbelt wat tegen bij het naar boven draaien. Maar de kleur is fris en zomers en de textuur voelt aangenaam aan op mijn lippen. En dat is ook niet mis.

NINA