Brusselse volkszanger Lange Jojo (85) overleden

BrusselDe Brusselse volkszanger Jules Jean Vanobbergen, beter bekend als Lange Jojo, is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn archivaris en de uitbater van zijn museum, Cyril Forthomme woensdag rond 2 uur aan Belga.

 1. Vlaamse vergunde wapenexport naar landen buiten EU bereikt record van bijna 125,57 miljoen euro in 2021

  Vlaamse vergunde wapenex­port naar landen buiten EU bereikt record van bijna 125,57 miljoen euro in 2021

  De Vlaamse wapenexport naar landen buiten de Europese Unie heeft in 2021 een nieuwe recordhoogte bereikt. In 2021 zijn 58 vergunningen goedgekeurd voor wapenexporten naar landen buiten de Europese Unie, goed voor bijna 125,57 miljoen euro. Dat blijkt uit de maandverslagen van de Vlaamse dienst Controle Strategische Goederen (dCSG). In 2020 voerde Vlaanderen nog voor bijna 27,52 miljoen euro aan wapens uit.
 2. 'Een van ziekste Covid-19-patiënten ooit' in Londen ademt na meer dan een jaar weer zonder extra zuurstof

  'Een van ziekste Co­vid-19-patiënten ooit' in Londen ademt na meer dan een jaar weer zonder extra zuurstof

  De veertigjarige Andrew Watts werd ziek op kerstdag 2020 en testte een dag later positief op het coronavirus. Hij werd opgenomen in een Londens ziekenhuis met een longontsteking. Watts kreeg van de artsen de weinig benijdenswaardige titel van “een van de ziekste Covid-19-patiënten ooit”. Pas nu, meer dan een jaar na zijn opname, kan hij thuis weer ademen zonder zuurstofslangetjes in de neus.