Brussels Airlines zoekt hotels tot in Antwerpen

UNKNOWN

Passagiers van Brussels Airlines die donderdag vanop Brussels Airport moesten vertrekken en niet naar huis kunnen terugkeren, worden door de luchtvaartmaatschappij naar een hotel gebracht om daar de nacht door te brengen.
 
Omdat de hotels in de omgeving van de luchthaven zowat volzet zijn, heeft Brussels Airlines al een aantal passagiers naar hotels in Antwerpen gebracht. Dat meldt Geert Sciot, woordvoerder van Brussels Airlines.
 
Brussels Airlines heeft donderdagnamiddag ruim honderd vluchten moeten afzeggen omdat het Belgische luchtruim gesloten is omwille van de vulkaanuitbarsting in IJsland. Meer dan duizend passagiers zijn dan ook niet kunnen vertrekken. Die passagiers konden hun ticket terugbetaald krijgen of omboeken naar een latere datum. Van de Belgen die moesten vertrekken, kon de meerderheid naar huis terugkeren, maar buitenlanders en mensen die in transit waren, zitten wel vast op de luchthaven.
 
"Daarom heeft Brussels Airlines voor hen hotelaccomodatie geregeld", zegt woordvoerder Sciot. "Daar zijn ook twee niet-begeleide minderjarigen bij, die we onder begeleiding van ons personeel laten overnachten in een hotel. We hebben daarover ook kunnen overleggen met de douaneoverheden zodat ook passagiers die eigenlijk het Belgische grondgebied niet moesten betreden, toch de luchthaven kunnen verlaten.

Noodbedden
Voor een aantal van hen die normaal gezien een visum moeten hebben om België binnen te mogen, hebben we ervoor kunnen zorgen dat zij toch tijdelijk België binnen mogen."
 
Passagiers die voor die regeling niet in aanmerking komen, zullen wel op de luchthaven moeten overnachten maar voor hen heeft luchthavenuitbater Brussels Airport Company noodbedden voorzien. (belga/mvdb)