Brusselmans: "Zulte is een team dat me werkelijk imponeert, intrigeert, en in de ban houdt"

Photo News
Zoals elke week geeft Herman Brusselmans zijn ongezouten - en satirische - mening over het reilen en zeilen in de sportwereld. Onze columnist was in Gent bij de Zesdaagse en filosofeerde er over het baanwielrennen. De prestatie van de Duivels wordt ook bekeken, maar het was één coach uit de Belgische competitie die zijn aandacht het meest wist te trekken.

(...) Maar weet je wat ik zo leuk vind aan de Zesdaagse van Gent? Dat de renners continu van die rondjes rijden op de wielerbaan, alsof er geen begin of geen eind is aan hun tocht, wat symbool staat voor de vaak nutteloze, eivormige bewegingen die we maken in het leven, op weg naar waar, en op weg waarom? Ik dronk een kopje koffie, sloeg een praatje met verschillende aanwezigen, ging in op de vraag van enkele tientallen individuen of ze met mij op de selfie mochten, en keek naar de verwezenlijkingen van de diverse, op topsnelheid laverende renners. Op den duur ging ik toch maar naar huis, want ik was moe, oh zo moe, en kon wat kalmte in mijn omgeving en in mijn hoofd zeer goed gebruiken. Ik dacht, in de beschermende omgeving van m'n kleine doch gezellige loftje, na over de 8-1-overwinning van Onze Jongens tegen Estland, en ik kon in retrospect niet anders besluiten dan dat Estland werkelijk een verschrikkelijke kutploeg is, die zelfs Hoger Op Kalken geen strobreed in de weg zou leggen, ook niet als de helft of meer van de spelers van dat dekselse Hoger Op geblinddoekt zou zijn. Nee, het interlandvoetbal stelt tegenwoordig geen reet voor. Daarom snel over naar onze Belgische Jupiler Pro League, volgens mij de boeiendste competitie in heel Europa. Dit weekend kijken we uiteraard vooral uit naar de klapper Zulte Waregem tegen Anderlecht. Zulte Waregem is een team dat me werkelijk imponeert, intrigeert, en in de ban houdt. Hoe is het mogelijk dat Francky Dury, slechts beschikkend over een hoopje overjaarse potstampers, z'n ploeg aan de top van de rangschikking kan houden?

Wat heeft onze columnist nog te zeggen over Dury? Waarom ging zijn verloofde Lena niet mee naar het wielerfestijn in Gent? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.