Brokstukken van Boeing vallen op wagens in Canada

(archieffoto)
thinkstock (archieffoto)
De Canadese luchtvaartautoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar meldingen van vallende brokstukken uit een vliegtuig van Air Canada dat gisteren een noodlanding moest maken. Er komen berichten binnen van beschadigde auto's en resten op de grond, meldt CNN.

Het gaat om een Boeing 777 die gisterenmiddag in Toronto was opgestegen voor een vlucht naar Tokio. Het vliegtuig keerde terug nadat een van de motoren bleek te zijn uitgevallen. Nog geen twee uur na opstijgen landde de Boeing, met aan boord 318 passagiers en 16 bemanningsleden, weer op de luchthaven van Toronto.

Brokstukken
Ruim twintig minuten na het vertrek waren uit het zuiden van de Canadese provincie Ontario bij de hulpdiensten berichten binnengekomen van auto's die beschadigd waren geraakt door puin dat kennelijk uit de lucht was komen vallen. Ook waren er meldingen over een vliegtuig dat een spoor van rook trok en onderdelen verloor. Een ooggetuige meldde dat er "grijs, zwaar materiaal" was neergekomen dat "zo heet was dat je het niet kon aanraken". George Tudos van de politie bevestigt dat vallend puin lichte schade veroorzaakte, zoals kapotte ruiten.

Onderzoek
Een woordvoerder van Air Canada laat weten dat de zaak wordt onderzocht en dat nog niet vaststaat dat het neergekomen materiaal afkomstig is van de Boeing die rond dezelfde tijd in moeilijkheden raakte. "Onze onderzoeker downloadt de data van de zwarte dozen", luidt het bij John Cottreau, de woordvoerder van de Canadese Transportation Safety Board.