Broers die vader verloren op vlucht MH370 krijgen compensatie

Nabestaanden protesteren in Peking.
ANP Nabestaanden protesteren in Peking.
Twee Maleisische broers die hun vader verloren na de verdwijning van vlucht MH370 hebben daar een compensatie voor gekregen. Dat is bekend geworden na de eerste rechtszaak over de kwestie tegen Malaysia Airlines.

Rechter Arunan Selvaraj bevestigde vandaag dat de moeder van de jongens de compensatie namens haar zonen heeft geaccepteerd zodat ze "vooruit kunnen met hun leven". Arunan wilde niet zeggen welk bedrag de jongens hebben gekregen. Hun vader, Jee Jing Hang, is sinds maart vorig jaar spoorloos nadat vlucht MH370 van de radar verdween. De man was directeur van een onlinebedrijf.

De rechter wilde niet zeggen welk bedrag de jongens hebben gekregen

"Schending van het contract"

In oktober diende de familie van Jee in naam van diens twee jonge zonen klacht in tegen de vliegtuigmaatschappij wegens "schending van het contract" (de plicht om een passagier op zijn bestemming te brengen), maar ook tegen de regering, de burgerluchtvaart, het ministerie van immigratie en de luchtmacht, alle wegens nalatigheid. Ze vroegen een compensatie voor hun pijn en het verlies van hun vader.

Andere familieleden van verdwenen passagiers wachtten de uitkomst van deze eerste zaak af. Het is onduidelijk of er nu meer zaken zullen volgen.

Zuid-Indische Oceaan

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween op 8 maart 2014 op mysterieuze wijze, één uur nadat het in Kuala Lumpur was opgestegen met bestemming Peking, en had 239 mensen aan boord. De autoriteiten geloven dat het toestel is neergestort in een afgezonderd deel van de Zuid-Indische Oceaan, maar tot nu toe is er geen enkel spoor van het toestel gevonden. Er wordt nog altijd gezocht.

In de zomer van vorig jaar kende Malaysian Airlines met de crash van MH17 in Oekraïne een nieuwe ramp en is de maatschappij zo goed als failliet.