Britse politie ondervraagt opnieuw leden 'Tapas Seven'

UNKNOWN

Bijna een jaar na de verdwijning van de Britse kleuter Madeleine McCann zullen vrienden van haar ouders opnieuw worden ondervraagd. Zeven vrienden van Kate en Gerry McCann worden de komende weken door Britse speurders ondervraagd in aanwezigheid van Portugese speurders, zo meldt BBC vandaag.

Tapas Seven
Het gaat om de zogenaamde "Tapas Seven", een groep van zeven vrienden die samen in een tapasrestaurant in het Portugese vakantieoord Praia da Luz dineerden op de avond dat Madeleine uit de vakantiewoning van haar ouders verdween.

Een van hen, Jane Tanner, verklaarde bij eerdere ondervragingen dat ze die avond in de buurt van het appartement van de McCanns een man had opgemerkt die een kind droeg.

Nog steeds in verdenking
Volgens de BBC wordt volgende maandag een team van de Portugese politie in Groot-Brittannië verwacht. De ondervraging van de "Tapas Seven" zou dan volgende week dinsdag beginnen.

De politie zou ook opnieuw familieleden en adviseurs van de McCanns verhoren die bij hen waren in de eerste week na de verdwijning van het meisje. De McCanns zelf zouden niet opnieuw worden ondervraagd. In Portugal zijn de ouders nog steeds in verdenking gesteld, hoewel ze hun onschuld staande blijven houden. (dpa/ka)

UNKNOWN