Britse Maddie-speurders mogen geen huiszoekingen bij drie verdachten doen

Het terrein naast de Ocean Club in Praia da Luz.
PHOTO_NEWS Het terrein naast de Ocean Club in Praia da Luz.
De Britse speurders die de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in het Portugese Praia da Luz onderzoeken, hebben geen toestemming gekregen voor een huiszoeking bij drie verdachten. Dit meldt de Britse krant Daily Mirror.

Maddie verdween op 3 mei 2007 spoorloos uit een vakantieappartement in de Ocean Club, terwijl haar ouders wat verderop dineerden in een tapasbar.

Eén van de pistes die de Britse politie bewandelt, leidt naar drie mensen die bij de Ocean Club werkten toen het meisje verdween. In het bijzonder wilden de speurders de bankrekeningen van het trio uitpluizen om te zien of daar geen grote sommen geld op zijn terechtgekomen en wat zou wijzen op een misdaad.

De speurders gaan er daarbij ook van uit dat het drietal weet hoe het vakantiecomplex eruit ziet en welke de beste ontsnappingsroute zou zijn voor wie een kind wil meenemen. De drie zouden ook achter een serie inbraken zitten in de weken voor McCann verdween.

Maar de Portugese autoriteiten hebben de huiszoekingen geweigerd. Steeds volgens de Mirror is het onduidelijk of de Britse detectives de drie al of niet zullen verhoren.