David Attenborough
Volledig scherm
David Attenborough © BBC Studios

Britse bioloog David Attenborough maakt op 96-jarige leeftijd weer nieuwe natuurserie voor BBC

David Attenborough (96) gaat weer een natuurserie maken voor de BBC. De beroemde Britse televisiebioloog blijft volgens vakblad ‘Variety’ daarvoor dicht bij huis en laat kijkers de flora en fauna van Groot-Brittannië en Ierland zien.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Prins Philip was een pionier voor het milieu: “Klimaatverandering? Hij werd destijds in zijn gezicht uitgelachen”
  PREMIUM
  Royalty

  Prins Philip was een pionier voor het milieu: “Klimaat­ver­an­de­ring? Hij werd destijds in zijn gezicht uitgela­chen”

  Nog geen Greta Thunberg in de jaren 50, wél een enorm bezorgde Britse prins. Hij werd destijds bijna voor gek verklaard, maar vandaag weet iedereen dat Philip zich terecht vragen stelde over de verandering van het klimaat. Vandaar dat zijn weduwe, Queen Elizabeth, hem extra in de bloemetjes zette tijdens haar speech op de COP26. “Hij had een passie voor de natuur en voor dieren, zoals je dat in die tijd amper tegenkwam”, zeggen royalty-experts. Philip stak zelf bomen in de grond, bestudeerde dieren, hielp het WWF oprichten en reisde de hele wereld af op zoek naar antwoorden. Zelfs Sir David Attenborough beaamt het: “Philip was een pionier voor het milieu.”
 3. PORTRET. David Attenborough (94), hét boegbeeld van de natuur: “Ik zal niet meer meemaken hoe we de aarde kunnen redden”
  PREMIUM
  TV

  PORTRET. David Atten­borough (94), hét boegbeeld van de natuur: “Ik zal niet meer meemaken hoe we de aarde kunnen redden”

  Hij heeft een stem waar miljoenen kijkers niet aan kunnen weerstaan. Sir David Attenborough (94) brengt al bijna 70 jaar lang de wilde buitenwereld naar de woonkamers, en doet dat ook nu met ‘A Life On Our Planet’ op Netflix. Volgens de bekroonde bioloog is het “de belangrijkste film uit zijn leven.” Tijd dus voor een portret van ‘s werelds bekendste natuurpresentator, die nochtans nooit had kunnen vermoeden dat hij ooit even geliefd zou worden als de Britse Queen. “Toen ik begon had ik geen idee waar het zou eindigen. BBC bood mij meer geld dan ik kon verdienen met het baantje dat ik had, dus waagde ik het erop.”