Links: Wayne Couzens. Rechts: Sarah Everard.
Volledig scherm
Links: Wayne Couzens. Rechts: Sarah Everard. © AFP

Britse agent pleit schuldig voor moord op Sarah Everard

Een Britse politieagent heeft in de rechtbank schuldig gepleit voor de moord op Sarah Everard (33). Wayne Couzens gaf eerder al toe schuldig te zijn aan haar ontvoering en verkrachting. De verdwijning en dood van de Londense vrouw leidde eerder dit jaar tot grote verontwaardiging in het Verenigd Koninkrijk en ook daarbuiten.

 1. Welke zorg wordt uitgesteld? Moet ik bang zijn dat ik niet op spoed terecht kan? En wat zijn de criteria? Al uw vragen over het uitstellen van niet-dringende zorg
  PREMIUM
  1

  Welke zorg wordt uitgesteld? Moet ik bang zijn dat ik niet op spoed terecht kan? En wat zijn de criteria? Al uw vragen over het uitstellen van niet-dringende zorg

  Twee weken lang moeten ziekenhuizen niet-dringende zorg uitstellen. Die drastische ingreep, die onmiddellijk ingaat, is nodig omdat het de komende weken alle hens aan dek is op intensieve zorgen. Op 10 december bereiken we wellicht de grens van 1.000 covidpatiënten - en er zijn nu maar 1.000 bedden. Er moeten extra bedden geopend, dus is er extra personeel nodig. Het is van het voorjaar 2020 geleden dat de overheid nog zo’n maatregel trof. Was er dan geen alternatief? Word ik naar huis gestuurd als ik zorg nodig heb? Gaat ook de chemo in pauze? En moet ik nu langer wachten om mijn wijsheidstanden te laten trekken?
 2. Hersenoperatie Luna (4) uitgesteld door corona: “Je ziet haar levenskwaliteit gewoon afnemen. Wij hebben ook recht op zorg”
  Play
  19

  Hersenope­ra­tie Luna (4) uitgesteld door corona: “Je ziet haar levenskwa­li­teit gewoon afnemen. Wij hebben ook recht op zorg”

  Uitgestelde zorg kan schrijnend zijn. Dat bewijst het verhaal van de kleine Luna (4). Ze werd geboren met een genetische afwijking, waardoor ze elke dag een tiental epilepsieaanvallen krijgt. En dat worden er steeds meer. In november zou ze een hersenoperatie ondergaan om daar iets aan te doen, maar die werd uitgesteld. De reden? Er is geen bed voor haar op intensieve zorg. Want die worden vrijgehouden voor coronapatiënten.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapandemie

  Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapan­de­mie

  De verslechterde coronasituatie in ons land lijkt niet meteen een impact te hebben op de aanwervingsintenties van Belgische kmo’s. Iets minder dan de helft (45 procent) zegt namelijk binnen de zes maanden extra personeel te willen aanwerven, zo blijkt uit de halfjaarlijkse kmo-werkbarometer van hr-dienstverlener Acerta en werkgeversorganisaties ETION en VKW Limburg. Meer dan acht op de tien kmo’s vrezen bij die zoektocht echter geen geschikte mensen te zullen vinden.