Brexit is officieel: May ondertekent EU-artikel 50

De Britse premier Theresa May ondertekent EU-artikel 50, waarmee het Verenigd Koninkrijk officieel aan de rest van de lidstaten kenbaar maakt dat het wil vertrekken uit de Europese Unie.
REUTERS De Britse premier Theresa May ondertekent EU-artikel 50, waarmee het Verenigd Koninkrijk officieel aan de rest van de lidstaten kenbaar maakt dat het wil vertrekken uit de Europese Unie.
De Britse eerste minister Theresa May heeft gisterenavond haar handtekening gezet onder het EU-artikel 50. Dit zet de onderhandelingen over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie officieel in gang.

De desbetreffende brief zal vandaag door de Britse ambassadeur aan de EU, Tim Barrow, overhandigd worden aan de Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.

Wat er precies in de brief zal staan, is niet bekend, maar anders dan het slechts 271 woorden tellende artikel 50 zou het document verschillende pagina's lang zijn. Hoe dan ook is de boodschap duidelijk: het Verenigd Koninkrijk zal Tusk, en met hem alle Europese lidstaten, meedelen dat het uit de EU wil stappen.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tisomzeep

  Proficiat aan onze Britse vrienden eigen land n eigen volk eerst PROFICIAT

 • venus delta

  Oef er bestaat nog soevereiniteit

 • Mister X

  Hoe achterlijk kan je zijn als land?

 • M Haaren

  Ze kunnen wel eens gelijk krijgen, EU is een grote geldverspiller, tijd voor serieuze hervormingen...

 • kelly Bernaert

  En nu de Belexit!