Na brand aan boord van dit vrachtschip wordt in Sri Lanka gevreesd voor een milieuramp.
Volledig scherm
Na brand aan boord van dit vrachtschip wordt in Sri Lanka gevreesd voor een milieuramp. © AFP

Brand op containerschip voor Sri Lankaanse kust na 13 dagen geblust, stranden bezaaid met microplastics

De grote brand aan boord van een vrachtschip voor de kust van Sri Lanka is dinsdag geblust dankzij een internationale operatie. Dat meldt de marine van het land. De ‘MV X-Press Pearl’ stond liefst 13 dagen lang in brand en verloor een groot deel van zijn lading. De autoriteiten maken zich zorgen over de milieuschade. 

2 reacties

 • Geert Peeters

  2 jaar geleden
  Het mensdom vernietigt zichzelf, maar eerst moet de rest van de fauna & flora eraan geloven. We mogen trots zijn op onszelf.
 • vanzeir guy

  2 jaar geleden
  En zo verprutst het mensDOM dag na dag onze mooie aarde
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Ook onder Trump drongen Chinese ballonnen het Amerikaanse luchtruim binnen

  Ook onder Trump drongen Chinese ballonnen het Amerikaan­se luchtruim binnen

  De Chinese ballon die vorige week het Amerikaanse luchtruim binnendrong, zorgt niet alleen voor spanningen op het wereldtoneel. Hij blijkt ook het nieuwste politieke wapen van de Republikeinen om de incompetentie van president Joe Biden aan te tonen. Zij weten het wel zeker: onder president Trump zou dit nooit gebeurd zijn. Maar verschillende bronnen melden dat Chinese ballonnen al eerder over de VS vlogen – ook toen Trump in het Witte Huis zat.