Beeld van de beginnende brand op het containerschip ZIM Kingston.
Volledig scherm
Beeld van de beginnende brand op het containerschip ZIM Kingston. © via REUTERS

Brand op containerschip met gevaarlijk materiaal voor Canadese kust: giftige stoffen in het zeewater

Op een containerschip voor de westkust van Canada is brand uitgebroken. Door de brand komen giftige stoffen in het zeewater terecht. De Canadese en Amerikaanse kustwacht volgen de situatie op de voet.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Neppe abortusklinieken targeten in VS vrouwen met laag inkomen op Google, consistent waarschuwingslabel van Google ontbreekt

  Neppe abortuskli­nie­ken targeten in VS vrouwen met laag inkomen op Google, consistent waarschu­wingsla­bel van Google ontbreekt

  Onderzoekers van het Tech Transparency Project hebben ontdekt dat vrouwen met een laag inkomen in de VS geregeld worden geleid naar neppe abortusklinieken op Google wanneer ze de zoekmachine gebruiken om hulp te zoeken. Dat komt door de vele advertenties van neppe klinieken die als zoekresultaten worden weergegeven. Google kwam nog niet met een consistent waarschuwingslabel voor zulke misleidende advertenties.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.