Beeld van de beginnende brand op het containerschip ZIM Kingston.
Volledig scherm
Beeld van de beginnende brand op het containerschip ZIM Kingston. © via REUTERS

Brand op containerschip met gevaarlijk materiaal voor Canadese kust: giftige stoffen in het zeewater

Op een containerschip voor de westkust van Canada is brand uitgebroken. Door de brand komen giftige stoffen in het zeewater terecht. De Canadese en Amerikaanse kustwacht volgen de situatie op de voet.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Studio 100-CEO over kritiek op zittende Rewind Party: “Mijn hart breekt, maar we zijn ervan overtuigd dat deze concerten even fantastisch zullen zijn”
  Muziek

  Studio 100-CEO over kritiek op zittende Rewind Party: “Mijn hart breekt, maar we zijn ervan overtuigd dat deze concerten even fantas­tisch zullen zijn”

  “We willen dansen en niet zitten, want wij hebben tickets gekocht voor een fuif.” Meer dan drieduizend tickethouders van de Rewind Party’s hebben al een petitie ondertekend, in de hoop dat Studio 100 de concerten dit weekend in het Sportpaleis uitstelt. “Maar dat gaan we niet doen”, reageert CEO Anja Van Mensel. “We begrijpen de teleurstelling, maar zo’n productie last minute verplaatsen lukt planningsgewijs niet. De show wordt al zittend niet minder goed, hé. Integendeel.”