Brad en Angelina lanceren eigen biologische wijn

Een luchtfoto van wijngaard Chateau Miraval.
BELGA Een luchtfoto van wijngaard Chateau Miraval.
Brad Pitt en Angelina Jolie brengen volgende maand hun eerste eigen wijn op de markt. De rosé van hun Franse landgoed Chateau Miraval heette eerder Pink Floyd, maar wordt vanaf maart verkocht onder de naam Miraval. Ook zullen de namen van het Hollywoodkoppel op de fles staan, meldt persbureau Bloomberg.

Pitt en Jolie maken de wijn samen met de familie Perrin, die ze vorig jaar leerden kennen. Eén van de redenen dat ze het goed met elkaar kunnen vinden, is dat zowel de acteurs als de Franse wijnmakers een groot voorstander zijn van biologische landbouw.

Brad en Angelina waren volgens wijnmaker Marc Perrin aanwezig bij delen van het productieproces en hebben ook geholpen bij het ontwerp van de wijnfles en het etiket. Op het ronde, zwarte etiket staat zowel de merknaam Miraval als de namen 'Jolie-Pitt and Perrin'.

De winst wordt volgens Bloomberg eerlijk verdeeld tussen de wijnmakers en Pitt en Jolie, die sinds 2008 eigenaar zijn van Chateau Miraval. Het blijft niet bij de rosé: voor de nazomer staat er ook een witte Miraval gepland en voor volgend jaar een rode. Eerder werd al bekend dat Brad Pitt een speciale interesse heeft in wijn en vorig jaar ook een wijncursus heeft gevolgd.