Braaf, braver, braafst: waar blijft de rock 'n' roll in The Voice van Vlaanderen?

Tom discobol.
Medialaan Tom discobol.
We zouden ons nog eens aan The Voice van Vlaanderen zetten, op deze vrijdagse brugdag. Er zaten bij aanvang nog zestien kandidaten in de live shows, inmiddels nog twaalf. Vier afvallers dus, zonder noemenswaardige verrassingen. Dat er geen talent in de Vlaamse velden te bespeuren valt, hoor je ons niet zeggen. Maar het is allemaal toch zó braaf. Rock 'n' roll, mensen! Daar begint het toch allemaal mee? Het kwam vanavond op het einde heel even piepen tijdens de cover van Let's Go Crazy door team Koen. Dankzij de muziek van Prince dan. Dat zegt helaas genoeg. Gelukkig zorgde de creativiteit van Bent sporadisch voor spanning. De video's vind je onderaan.

Team Axelle
Eerst waren de kandidaten van Axelle Red aan de beurt: Dwayne, Jessica, Koen & Jo en Emma. Hun stemmen hebben alle zeker hun plaats in deze 'laatste 16' van The Voice. Dat was ooit anders in dit programma. Axelle Red was blijkbaar zo van de kaart na de doortocht van de gebroeders Koen en Jo dat ze zich weer even in de battles van 21 maart waande en over Jack White begon. De kerels kozen vanavond echter voor een nummer van OneRepublic. Timing, Axelle, timing!

Topfavoriete Emma bleek met haar 20 lentes toch net iets te jong om de dramatische, psychologische oorlogsvoering van 'You're so vain' helemaal over te brengen in haar performance. "You had me several years ago when I was still quite naive" klonk uit de mond van Emma alsof Warren Beaty achter de tralies zou moeten voor strafbare feiten. Maar Emma mocht - gelukkig - blijven. Het was Jessica - "mijn kleine soulsister", dixit Axelle - die er volgende keer niet meer bij zal zijn.

Emma.
Medialaan Emma.


Team Regi

Tijd voor team Regi, met Melanie, Joke, Dunja en Johan. Melanie ging soms wat schuiven en kon ons niet echt overtuigen. Joke des te meer. Klasse! Dunja bleef dan weer ondermaats voor coaches Axelle en Bent, wat wij een toch wel erg strenge beoordeling vonden. Wij houden zelf niet van het origineel, Jesse J, maar Dunja kon die stijl aan. Johan bracht een veel te makke, te gepolijste bijna croonerversie van Bon Jovi's 'Bed of Roses'. En dan zijn de woorden 'tang' en 'varken' niet ver weg. Maar het publiek lustte er pap van en Johan boert zodoende verder. Regi hield Dunja in de running en dus viel Melanie af.

Joke.
Medialaan Joke.


Knutselteam Bent
Bent houdt wel van een 'specialleke', dat is geen geheim. Zijn eerste kandidaat, Tom, zong Dakota van de Stereophonics achterna, met het refrein 'You made me feel like the one, Made me feel like the one, The one', waarbij Tom even omgetoverd werd tot een reflecterende discobal. Koen vond dat er wat over. Gek voor een frontman die gespecialiseerd is in het bijna jaarlijks verbouwen van het Sportpaleis.

Bent merkte terecht op dat zijn knutselwerk alleen maar kan pakken met straffe stemmen. Word! Want ook Demi kwam in een gedurfd decor terecht: een intieme slaapkamer. En dat op de Gentse wielerbaan van Het Kuipke. Puike prestatie, beklijvend stemgeluid. Enige bedenking: met Emma, Joke, de Eva's (van team Koen) en Demi is de weelde groot in één welbepaald talentensegment. En Elie kunnen we daar als mannelijke equivalent nog aan toevoegen. Meer dan verdienstelijk en, luidens la Lemmens, carrément kippenvel in heel Het Kuipke, maar helaas niet in onze nuchtere zetel thuis. De zwoele Cristina deed ons vervolgens naar de gin tonic grijpen, en dat is alleen maar positief bedoeld. Qua authenticiteit scoort ze hoger dan het gemiddelde, waarvoor hulde.

Het verdict dan, in deze sterke groep. De jongens mochten meteen door, wat Bent voor de keuze tussen Demi en Cristina zette. Hij wou verder met Demi. Goed nieuws voor die meid, denk je dan, maar het enthousiasme droop er nu niet bepaald af.

Demi.
Medialaan Demi.


Team Koen

We hadden team Koen nog te goed: twee Eva's, Seppe en Laura. De 17-jarige Laura huppelde wulps én krachtig door haar Christina Aguilera-optreden, in schril contrast met Eva H., bij wie de zenuwen wat op de stem sloegen. Naarmate het nummer (van Bastille) vorderde, werd de toon gelukkig vaster en zelfverzekerder. Eva D. koos voor Moloko: er zijn makkelijkere opdrachten. De eerste noot leek ons bepalend en zat die er toch effe 'boenk' op! Straf. De fiftieskuif en de rest van Seppe namen Ed Sheeran onder handen. Kort samengevat: dat bestaat dus al, en beter. Maar hij zal ook volgende week nog te horen zijn in The Voice, net als Eva D. en Laura. Voor de onzekere Eva H. is het dus afgelopen.

Elie.
Medialaan Elie.
Laura.
Medialaan Laura.
De onberispelijke Ann Lemmens.
Medialaan De onberispelijke Ann Lemmens.
Medialaan
Medialaan