(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © PhotoNews


Vlaams landbouwplan oogst vooral stevige kritiek bij Europa: “Stond in de sterren geschreven”

De uitstoot van de veestapel wordt onvoldoende aangepakt, er is te weinig ambitie op het vlak van lucht- en waterkwaliteit, en te veel voedingsstoffen gaan verloren: de Europese Commissie tikt Vlaanderen op allerlei vlakken op de vingers voor zijn landbouwbeleid. Dat schrijven ‘De Standaard’, ‘Gazet van Antwerpen’, ‘Het Nieuwsblad’ en ‘Het Belang van Limburg’.

28 reacties

 • Nico De Smet

  2 maanden geleden
  Landbouw krijgt nog altijd massaal geld toegestopt. In ruil wordt er deftig met sproeistoffen gewerkt, en zijn de bodems compleet uitgeput. Landbouwdieren hebben niet echt een leven, en worden rechtgehouden met medicatie. Het grondwater in Vlaanderen is al lang niet drinkbaar meer wegens teveel nitraten. En zo kan ik nog doorgaan... . En dan nog durft de landbouw de slogan te gebruiken: 'stop de waanzin'. Vraag is: welke waanzin?
 • Paul van de velde

  2 maanden geleden
  Is er dan niemand die ziet dat Vlaanderen vol gebouwd is? We kunnen ons amper nog verplaatsen terwijl steden en dorpen verder uitbreiden wat bevolking betreft. Onze landbouw wordt aan banden gelegd terwijl we steeds meer en meer voedsel nodig hebben en afhankelijk zijn van andere landen. Het miljarden opslorpende Europees circus rent van de ene flater naar de andere. Leven is niet meer gezellig in zo'n omgeving.
 • Marleen Willems

  2 maanden geleden
  Gaat Europa ook reageren op de grotere uitrol van steenkoolverbranding in Nederland en Duitsland?
 • Roy Proost

  2 maanden geleden
  Alle landbouw premies per ogenblikkelijke ingang afschaffen, gezonde bedrijfsvoering heeft geen subsidie nodig
 • Willy Masson

  2 maanden geleden
  Misschien moet ze haar verhaal eens gaan doen in Hongarije,Polen en de andere slokkoppen van het landbouwbudget die op papier grote verklaringen doen,heel veel vrijstellingen eisen en het meeste geld krijgen. We zouden beter uit de EU stappen.
 1. Bestuurder (24) die inreed op menigte in Pennsylvania, sloeg ook moeder dood na crash: “Ik was het beu om met haar ruzie te maken”
  Play
  Update

  Bestuurder (24) die inreed op menigte in Pennsyl­vania, sloeg ook moeder dood na crash: “Ik was het beu om met haar ruzie te maken”

  De 24-jarige Adrian Oswaldo Sura Reyes, de bestuurder van de wagen die zaterdag inreed op een menigte tijdens een benefietavond in Berwick, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft na het incident ook nog zijn moeder doodgeslagen. Dat meldt de politie. Eerder raakte al bekend dat de man na de crash, waarbij een 50-jarige vrouw om het leven kwam, nog een andere vrouw had aangevallen. Nu blijkt dat die vrouw zijn eigen moeder was. Reyes was het naar eigen zeggen “beu om ruzie met haar te maken”.