(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © PhotoNews


Vlaams landbouwplan oogst vooral stevige kritiek bij Europa: “Stond in de sterren geschreven”

De uitstoot van de veestapel wordt onvoldoende aangepakt, er is te weinig ambitie op het vlak van lucht- en waterkwaliteit, en te veel voedingsstoffen gaan verloren: de Europese Commissie tikt Vlaanderen op allerlei vlakken op de vingers voor zijn landbouwbeleid. Dat schrijven ‘De Standaard’, ‘Gazet van Antwerpen’, ‘Het Nieuwsblad’ en ‘Het Belang van Limburg’.

28 reacties

 • Nico De Smet

  2 maanden geleden
  Landbouw krijgt nog altijd massaal geld toegestopt. In ruil wordt er deftig met sproeistoffen gewerkt, en zijn de bodems compleet uitgeput. Landbouwdieren hebben niet echt een leven, en worden rechtgehouden met medicatie. Het grondwater in Vlaanderen is al lang niet drinkbaar meer wegens teveel nitraten. En zo kan ik nog doorgaan... . En dan nog durft de landbouw de slogan te gebruiken: 'stop de waanzin'. Vraag is: welke waanzin?
 • Paul van de velde

  2 maanden geleden
  Is er dan niemand die ziet dat Vlaanderen vol gebouwd is? We kunnen ons amper nog verplaatsen terwijl steden en dorpen verder uitbreiden wat bevolking betreft. Onze landbouw wordt aan banden gelegd terwijl we steeds meer en meer voedsel nodig hebben en afhankelijk zijn van andere landen. Het miljarden opslorpende Europees circus rent van de ene flater naar de andere. Leven is niet meer gezellig in zo'n omgeving.
 • Marleen Willems

  2 maanden geleden
  Gaat Europa ook reageren op de grotere uitrol van steenkoolverbranding in Nederland en Duitsland?
 • Roy Proost

  2 maanden geleden
  Alle landbouw premies per ogenblikkelijke ingang afschaffen, gezonde bedrijfsvoering heeft geen subsidie nodig
 • Willy Masson

  2 maanden geleden
  Misschien moet ze haar verhaal eens gaan doen in Hongarije,Polen en de andere slokkoppen van het landbouwbudget die op papier grote verklaringen doen,heel veel vrijstellingen eisen en het meeste geld krijgen. We zouden beter uit de EU stappen.
 1. Taliban roepen dag van machtsovername uit tot feestdag

  Taliban roepen dag van machtsover­na­me uit tot feestdag

  De taliban in Afghanistan hebben morgen, maandag 15 augustus, tot een feestdag uitgeroepen om te vieren dat ze precies een jaar geleden aan de macht kwamen. De moslimextremisten pleegden vorig jaar een staatsgreep toen de door de Verenigde Staten geleide NAVO-troepen het land verlieten. Ook de Afghaanse ex-president Ashraf Ghani heeft gereageerd op de verjaardag van de coup. Volgens hem verliezen de Afghanen hun hoop onder het bewind van de taliban.